Igen, az utóbbi időben megint volt egy kis filmszakadás, ami az oldal frissítését illeti. Sajnos egyéb teendőim miatt nem volt túl sok időm az elmúlt hetekben. Fotózni azért fotózgattam, most a Göldöllői HÉV 100 éves születésnapján készült képekből válogattam össze egy oldalra valót.

A nap fénypontja az eredeti színére visszafényezett MIX/a volt, amely az Örs Vezér Tere és Gödöllő között közlekedett. A jármű mondjuk inkább a külső megjelenésével kelthet nosztalgikus érzéseket, hiszen a csepeli vonalon még mindennapi használatban van a típus.

Még két kép a retró fényezésű MIX/a -ról. A vonat gyorsvonatként közlekedett, menetrend szerint csak Cinkotán, Kerepesen és Mogyoródon állt meg.

Műszaki részletek a kocsiszínben: baloldalt egy MX/a-hoz tartozó forgóváz, jobboldalt pedig két szervós fokozatkapcsoló látható. Az aktuális menetfokozatot a kapcsolóhenger pozíciója jelöli ki, ezt a hengert forgató motor áll kapcsolatban a vezetőfülke kezelőszerveivel. Ez a szerkezet adja azt a jellegzetes kattogó hangot, amit a motorkocsikban lehet hallani.

Egy szétszedett MIX/a egység motorkocsijai vendégforgóvázakon a csarnokban. Az Indóház szerint ez az egység is megkapja a retró fényezést.

További műszaki részletek: tárcsafék egy futó forgóvázon, és a motorkocsi egyik hajtott forgóváza.

A másik csarnok áramszedővel és csoportemelővel.

Az udvaron különböző nosztalgia és mindennapi használatban lévő járművek voltak kiállítva. Csak a teljesség igénye nélkül pár: az ACSEV motorkocsi, az egyik Bobó, és a 87-es Tigris.

Egy MX/a a kocsiszín udvarán és a a retró MIX/a Gödöllőn. Itt szeretnék köszönetet mondani a nyílt nap és a nosztalgiamenet szervezőinek, szerintem nagyon jó programot sikerült összehozniuk.

És egy kis ráadás

Ez volt az a pont, ahol győzött a vasútmánia :) , így nem is mentünk vissza Pestre, hanem maradtunk Gödöllőn. A nagyüzemi vonatfotózás előtt azért átmentünk a buszpályaudvarra lefotózni az ott ácsorgó 280-ast. A másik képen egy sátoraljaújhelyi gyors. A 100-as (a 160km/h -ra is alkalmas Gigantok kaptak egy 100-ast a pályaszámuk elé) Gigant nem tudom, hogy mennyire gyakori errefelé.

A 11-es Traxx az Abaúj IC-vel és egy ÖBB-a Taurus tehervonattal. Az előbbi gépet többen (nagyon fantáziadúsan) a “Kék Tégla” becenévvel látták el :)

A 1048-as Szili egy egri, vagy sátoraljaújhelyi (mármint onnan érkező) gyorssal és az 1-es Samu mint Páva IC. A Samuk rendelkezésre állása enyhén fogalmazva sem túl jó. Sokszor előfordul, hogy valamilyen gyorsan innen-onnan összeszedett szerelvénynek kell beállnia helyettük, de nem ritkák a mozdony által vontatott Samu betétkocsik sem.

Két Taurus mozdonyvonatként halad Hatvan felé. Az új pályaszámok bevezetése ezeket a gépeket sem kerülte el, a 1047-es sorozat az új rendszerben a 470-es.

Befejezésül pedig 1-es Flirt hatvani személyként és a 13-as “Tégla” egy sátoraljaújhelyi gyorssal. A Traxxokból lassan itt lesz mind a 25 darab, az új gépek jelenleg a 19-esig vannak nálunk.