Wien-Meidling a bécsi oldalaim igencsak konstans szereplője, ha tehetem, akkor kijövök ide lőni pár fotót. Az alábbi képek még március közepén készültek egy bécsi látogatás alkalmával.

Egy (ha jól emlékszem Graz felé tartó) Railjet jár ki a Südbahn vágányaira. A Lainzer Tunnel felé vezető vágányok még mindig kihasználatlanul állnak, de egyre gyorsabban közeledik az átadás határideje. Ami számomra kicsit furcsa, hogy két ilyen forgalmas irány (Südbahn távolsági forgalma, és a Westbahn távolsági forgalma) összefutásánál mindössze két vágányra szűkül össze az áteresztőképesség. Persze a tervezéskor nyilván számtalan szimulációt és egyéb vizsgálatot végeztek, amelyek alapján ez a kapacitás megfelelő, de így első ránézésre akkor is fura.

Aki a arra várt, hogy megemlítsem, azoknak gyorsan leírom: a Taurus a másik végével van rátéve a vonatra, mint ahogy normál helyzetben lenni szokott. Mint tudjuk, ezek azok a dolgok, amiktől megy a vasút :)

Egy minden szempontból modernizált (szaggatós hajtás + kijelző) E2-es kel át a fotóhelyül szolgáló Philadelphiabrücke-n.

Egy A1-es kanyarodik a megállóból az említett hídra. A 62-es villamos mellett a WLB jár még erre.

Te térjünk vissza a vasúthoz: egy emeletes inga a Stammstrecke folytatásában lévő bújtatási műtárgy alagút rámpáján. Ez a bújtatás a Südbahn elővárosi és távolsági forgalmának szintbeli keresztezését hivatott kiváltani, de emellett megszünteti a Hütteldorf irányába menő elővárosi forgalom szintbeli keresztezését is. A háttérben egy 4020-as nagyegység várakozik a kihúzóban.

Egy dupla Talent ugyanitt.

Nézzük a másik irányt: egy csatolt 4020-as érkezik a Südbahn felől az állomásra.

Nem sokkal utána érkezik is a következő vonat, amely egy Wiesel inga. Ekkora vonatforgalom mellett szükség is van ezekre a bújtatásokra, szintbeli keresztezésekkel ezt lehetetlen lenne normálisan kivitelezni.

Itt kezdődik a WLB önálló szakasza is, a képen egy szóló TW100-as tér vissza a városba. A “városközi villamosok” intettől kifele már nem látra, hanem a jelzők jelzései alapján közlekednek, lezárt vágányutakon, ugyanúgy, mint a nagyvasúton.