A bécsi U2-es metróvonal a közlekedési hírek állandó szereplője, hol az újabb szakaszainak építéséről olvashatunk, hol pedig a meghosszabbítás körüli viták kapcsán szerepel a hírekben. A vonal hosszabbításának első üteme 2008-ban készült el, majd ezt követte 2010-ben a Duna túlsó oldalán lévő Aspernstraße-ig tartó szakasz. Az építkezés azonban nem állt le, az Aspernstraße – Seestadt szakasz építése már javába zajlik.

Hogy a búzatáblában futó metró (amely jelen esetben szó szerint értendő) mennyire váltja be a hozzá fűzött reményeket, arról megoszlanak a vélemények. A metró végállomásánál újonnan kiépülő városrésznek mindenesetre előnyére fog válni ez az átszállásmentes kapcsolat a belvárosba.  Ami biztos, hogy a kivitelezés már rég folyamatban van, az új (végig magas vezetésű) szakasz 4,2 km hosszú, és 3 (opcionálisan +1) állomást tartalmaz: Hausfeldstraße, Aspern, Seestadt. A negyedik megálló (An den alten Schanzen) igény esetén kerül majd kiépítésre.

A Hausfeldtraße-nél érinti majd a vonal a Bécs-Pozsony vasútvonalat, így itt (a Stadlau-i kapcsolathoz hasonlóan) egy vasút-metró átszállóhely létesül. A Hausfeldtraße az S80-as végállomása (bár az építés miatti vágányzárak alatt ez nem mindig van így), de a Südbahnhof – Pozsony vonatok is megállnak itt.

A régi vasútállomást teljesen felszámolták, jelenleg a képeken látható ideiglenes peronon zajlik az utascsere. A vasút mellett az épülő metró magas vezetésű pályája látható.

A vasút mellett jelenleg a 23A-val lehet ide kijutni.