Az előző oldalon a pilzeni villamosokról mutattam pár képet, most következzen egy másik cseh középváros, mégpedig Olomouc.

Körülbelül egy éve már tettem fel pár képet az olomouci villamosokról, az idei nyáron ismét volt alkalmam eltölteni egy kis időt ebben a városban. Az idő szűkössége miatt ismét csak a belváros, konkrétan a sétálóutca szolgált a képek helyszínéül.

Kezdésnek egy Inekon Trio a sétálóutca felső részén. Az ostravai székhelyű Inekon cég a Skoda villamosok gyártásának egyik résztvevője, de önállóan is gyárt villamosokat.

Az itt közlekedő T3-asok nagy része is átesett már kisebb-nagyobb felújításon. A képeken a T3R.P típus látható. Őket a T3SUCS altípusból építettek át 2000-től kezdődően. Az átépítés egyik fő eleme az akcelerátoros vezérlés kiváltása teljesítményelektronikával.

Szintén egy T3R.P, ezúttal reklám nélkül. Az “X-es” viszonylatszám egy terelésnek köszönhető, alapesetben 1-es, 2-es, 4-es, 6-os, és a 7-es viszonyletok léteznek a hálózatan. Jobbra egy VarioLF látható a Koruna nevű megállóban. Ő átépítés eredménye, de léteznek ugyanilyen, újonnan épített kocsik is.