Az idei év egyik  nagy durranása a Debrecenből ideiglenesen Pestre látogató 492-es Bengáli volt. Mivel erről eddig nem volt fotóm, ezt pótolandó kilátogattam a tegnapi nosztalgiamenetre.

A nosztalgiamenet a Széll Kálmán tér és a Deák tér között közlekedett (Gellért téri visszafogással), én első helyszínnek az előbbit választottam, itt éppen a körútról érkezik  a nosztalgia.

A Benga a rozsdáson (ez a vágány köti össze a körutat a Szilágy Erzsébet fasorral) keresztül kihúzott a fasor felé, majd innen pár métert helytelenbe megtéve állt be a 61,59 megállójába. Az említett két viszonylat ez idő alatt az alapesetben nem használt harmadik vágányt használta.

A 492-es a megállóban.

Együttállás egy menetrend szerinti 61-essel. A Széll Kálmán téren sokféle jármű megfordult már, de pár évvel korábban aligha gondolta bárki is, hogy itt majd ilyen képeket lehet csinálni.

A Bengáli elindul a Deák tér felé. Hatalmas köszönet mind a Debrecenieknek, mind a BKV-nak, hogy lehetővé tették ennek a programnak a megvalósulását.

Aznap nem csak a Bengáli közlekedett nosztalgiajáratként, hanem 1074-es is. Ő a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között ingázott. A következő célpont a Hűvösvölgy előtti szakasz volt, és ha már itt jártunk, akkor persze a “normális” villamosokról is kellett pár kép/videó.

Egy “sima” K-Tátra tér vissza Hűvösvölgyből.

Ez pedig a még tovább korszerűsített verzió, a K2-es. Ez a tovább korszerűsödés annak köszönhető, hogy a K-Tátrák aktuális nagyjavításai során néhány dolgotmég átalakítanak bennük. A K2-nek természetesen semmi köze a Tatra gyár nagy sikerű csuklós kocsijához, a “K2” a hivatalos típusjel (T5C5K2) lerövidítése.

A 1074-es már a következő körében.

Ugyanő a végállomáson.

Egy kis ugrás: a Bengáli tér vissza Budára.

A Szabadság híd villamosfotóssal, és persze a Bengálival :)

Befejezésül egy teljesen más téma: hazafele még sikerült elkapni a nálunk tesztelt kínai “villanybuszt”.