Strausberg után a következő üzem a schöneichei villamos lesz. Strausberg-hez hasonlóan ez is egy egyvonalas “hálózat”, a schöneichei villamosüzemhez a 88-as villamos tartozik. A 14,1 km hosszú vonal Berlinből indul a  Friedrichshagen S-Bahn megálló mellől, majd Schöneichen áthaladva éri el Rüdersdorfot, ahol a külső végállomás található. A pálya 1000mm-es nyomtávolságú.

A forgalmat kétféle típussal bonyolítják le, a vonalon egyrészt ezek a ’90-es évek elején Heidelbergből vásárolt GT6-osok, másrészt pedig cottbusi eredetű KTNF6-osok járnak. A fotó Schöneiche városban készült, a vonalhoz tartozó kocsiszín előtt.

A másik GT6-os, ami aznap kint volt. A jelenlegi kocsikiadás szerint két ilyen és két alacsonypadlós Tatra járja a vonalat.

Leállított KT4-esek a kocsiszín udvarán. A KT4-eseket Cottbus-ból vásárolták használtan 1993 és 1994 között, a kocsik közül ötöt már selejteztek, a másik három pedig még állományban van de már leállítva. Helyettük a 2009 és 2011 között beszerzett három darab -szintén cottbusi eredetű- KTNF6-os jár. Érdekesség, hogy az itteni Tatrak olyan fényezést kaptak, amely valamilyen módon köthető a villamosüzemhez, vagy a vonal által érintett városok jellegzetességeihez. Ennek a kocsinak az elejére például a kocsiszín látképe került.

Így fest egy KTNF6-os alacsonypadlós középrésze. A KTNF6-os gyakorlatilag a KT4-es egy továbbfejlesztett változata: a két “eredeti” egység közé utólagosan egy négy kerékre támaszkodó alacsonypadlós középrészt építenek be. A középrész kerekei a csuklóhoz közeli dobogók alatt helyezkednek el, a kerékpárok kerekei között nincs tengely, amely összekapcsolná őket. A KT4-es rudazatos irányba állító szerkezete ezzel az átalakítással feleslegessé válik, mivel a két magaspadlós kocsirész az újonnan beépített középrészre támaszkodik.

Nekem személy szerint (bár kellően Tatra mániás vagyok :) ) nem lett nagy kedvenc ez a típus. A kocsik futása szerintem egyáltalán nem mondható jónak, a kocsiszekrények szinte folyamatosan egymást rángatják menet közben. És erre jön rá, hogy a futáskor produkált zajszint se éppen alacsony.

Hazai vonatkozás, hogy egy ilyen cottbusi KTNF6-ost Szeged is vásárolt, de a cégnél történt változások óta tudtommal ez a projekt is áll…

Az egyik ilyen átépített csüngőhasú ex KT4-es Schöneicheben. Ezek a villamosok a KT4-eskehez viszonyítva viszonylag friss gyártásúak, kettőt ’87-ben, a harmadikat pedig ’90-ben gyártották. Ez utóbbit eredetileg Erfurt számára, de elég hamar (’91-ben) átkerült Cottbusba.  A villamosok hajtását a 90-es évek első felében modernizálták, a második felében pedig beépítették az alacsonypadlós középrészt (ekkortól futnak KTNF6 típusjelzés alatt).

Az ilyen utólagos középrész-beépítésből egyébként létezik még egy verzió, ez a formáció KTNF8 típusjelzés alatt fut, és Geraban lehet vele találkozni. Ez egy nyolctengelyes jármű, a beépített középrész két forgóvázra támaszkodik.

A korábban már látott két DÜWAG kocsi ugyanitt. Először a 46-os…

…majd a 48-as.

Ismét a 48-s kocsi, de már Rüdersdorfban. A vonalon vegyesen vannak egy- és kétvágányú szakaszok, de az egyvágányú pálya a jellemzőbb. A kétvágányú szakaszok inkább egyfajta megnyújtott kitérők..

Rüdersdorfban a villamos nem mindig a mostani vonalon haladt, a vonal jelenlegi formája 1977-ben alakult ki. Ezt megelőzően a végállomás a ma már nem létező Karl-Marx-Platz volt. És itt kivételesen nem a rendszerváltás utáni át-/visszanevezésről van szó, a villamos egykori végállomásánál már nem sok minden emlékeztet arra, hogy a hely valaha egy kisváros része volt. Az akkoriban érvényes tervek ugyanis hely közvetlen szomszédságban fekvő mészkőbánya bővítésével számoltak, így meg is kezdték a területet elfoglaló Kalkberge városrész felszámolását. Ezt természetesen a villamos sem úszhatta meg, ekkor épült meg a jelenleg is használt nyomvonal. Az itt lévő házakat már régen lebontották, de látható, hogy a közvilágítás és a sínek még a mai napig megvannak. A megmaradt utca bal oldalán lévő erdősáv másik oldala már a külszíni művelésű mészkőbánya területe.

Ez pedig már Berlin. A képen a 46-os kocsi hagyja el a végállomást.

A már látott KTNF6-os érkezik a végállomásra. A végállomás közvetlen közelében már a berlini hálózathoz tartozó sínek is megtalálhatók, a 60-as és a 61-es villamosok járnak erre. Mivel a berlini hálózat normálnyomtávú, a schöneichei villamos pedig 1000 mm-es , így kapcsolat nincs a két üzem között.