A woltersdorfi üzem alighanem a legérdekesebb a Berlintől keletre elhelyezkedő három villamosüzem közül. A vonal egyediségét leginkább a rajta közlekedő öreg Gotha kocsiknak köszönheti, az ilyen kocsik többsége ma már legfeljebb nosztalgiajárműkét (vagy esetleg munkakocsiként létezik), nincs már túl sok üzem, ahol ilyen villamosokkal bonyolítják le a napi forgalmat.

A villamosvonal a rahnsdorfi S-Bahn állomást köti össze Woltersdorffal. Az egyvágányú vonal először egy erdőn vág keresztül,  majd Woltersdorf utcáin halad tovább. A villamos mellet természetesen a várost is érdemes szemügyre venni. Woltersdorf egy igazi “ékszeres doboz”, az ember nem is gondolná, hogy ez Európa egyik legfontosabb központjának közvetlen környezete lenne. Ami még a villamosok szempontjából is érdekes, hogy tudtommal Woltersdorf a legkisebb település Németországban, aki saját villamosvonallal rendelkezik.

A woltersdorfi villamos szintén része a berlini tarifainúnak, a viszonylatszáma 87-es. Van egyébként egy sűrítő járat is, amely csak a kocsiszín és Rrahnsdorf között jár, ezt E jelzéssel illetik.

Mivel ugyanezen a napon néztük meg Sschöneichet és Strausberget is, már korán reggel az S-Bahn-on ültünk, hogy kellően hamar kiérjünk az első célpontunkhoz, a woltersdorfi villamoshoz. Ez a belső végállomás (Rahnsdorf), a 2 tengelyes Gotha kocsi nemsokára indul, de egy fotó azért még belefért felszállás előtt… A vonalon alapesetben szóló kocsik közlekednek, de szükség esetén a motorkocsikhoz egy pótkocsit kapcsolnak. A motorkocsi ilyenkor a végállomásokon lévő kitérőkben járja körül a pótkocsit. Az én generációm ilyet már többnyire csak archív képeken láthat…

Ez pedig már a kocsiszín Woltersdorfban. Elöl a 19-es munkakocsi, mögötte pedig az előbb említett pótkocsik.

A sorozatból ez a kép lett a kedvencem. Ez a hangulat szvsz. nem sokban különbözik a ’60-as években készült képek hangulatától…

Ugyanez a kocsi a lejtő alján már visszafelé.

<

Még egy fotó ugyanerről. Az NDK-ra (is) jellemző (valljuk be nem túl esztétikus) betonoszlop is egy kellően jellegzetes objektum, de a villamos sokkal inkább az :)

Érkezik a másik kocsi. Az iránytábla feletti LED-es kijelző igazából csak egy panel, amibe egy “87”-est illetve egy “E”-t ábrázoló LED-ek vannak beültetve.  Nem kell ide multiplex vezérlés, egy sima háromállású kapcsoló is bőven megteszi :)

A külső végállomás előtti szakasz is kellően hangulatos. Lehet, hogy csak a budapesti közlekedési kultúrához szokott szemnek furcsa, de azért nem semmi, hogy a villamos forgalommal szembe megy. Az út persze kellően széles ahhoz, hogy az autók balról kikerülhessék a velük szembe közlekedő villamost. Olyan autóst azért itt is láttnuk, aki nem éppen kis sebességgel érkezett a számára alig belátható útszakaszra. Ha éppen akkor jött volna villamos, akkor ki tudja mi történik…

A 27-es távolodóban. Woltersdorf valóban egy nyugis település, de ha valaki azt szűrte volna le az eddigi képekből, hogy alig van forgalom az utakon az téved. A végeredményen nem látszik, de nagyon is meggyűlt a bajunk a mindig pontosan a villamos érkezésekor jövő autókkal :)

A külső végállomás előtt a villamos átmegy az út másik oldalára. Jelzőberendezés nincs, egyedül egy tábla figyelmeztet a kereszteződésre. Vajon ha ez nálunk lenne, akkor napi hány baleset történne itt?

Ez pedig a külső végállomás: Woltersdorf, Schleuse.

Pár pillantást a környékre is érdemes vetni…

A helyet ez a felnyitható útpályás híd teszi még érdeklessebé. Itt van átjárási lehetőség a Falkensee és a Kalksee között. A két tó vízszintje azonban eltérő, ezért az itt áthaladó hajók zsilipelni kényszerülnek.

Vissza a villamosokhoz: a 27-es Gotha kocsi utastere. Mivel ez egy napi használatban lévő jármű, érthetően a használhatóság volt az első szempont, nem a korhűség.

Ilyesmi hangulata van az utazásnak ezekkel az öreg kéttengelyes kocsikkal.

A vonalon három közbülső kitérő található, a Berliner Platz ezek közül a középső. Ezenkívül még van egy keresztezési lehetőség az erdőben, illetve egy a kocsiszínnél.

A 28-as, már visszafelé. Nálunk már biztosan rég felszámolták volna ezt az üzemet, mondván, hogy nem rentábilis…

Ismét a 27-es…

Befejezésül egy kép a kocsiszínnél lévő kitérőről, és persze a 28-as kocsiról. Ebből a beállításból tényleg tiszta retró hangulata van a helynek.