Pár újabb kép a Westbahnhof közvetlen közelében fekvő hangulatos állomásról…

Először egy railjet robogott át az állomáson. Az építkezések előrehaladtával egyre jobban közlekedik az idő, amikor a tűzpiros vonatok búcsúznak ettől a szakasztól. A mostani menetrendváltástól használatba veszik a Bécs és St. Pölten közötti új magassebességű pályát, a távolsági vonatok ezt követően már itt fognak közlekedni. A vonatok bécsi végállomása egyelőre még marad a Westbahnhof, de ez egy újabb fontos  lépés az új vasúti koncepció megvalósulása felé.

Nem sokkal az előző vonat mögött tűnt fel ez a Wiesel inga. Az új szakasz átadásával a regionális vonatok is gyorsulnak majd, mivel elmaradnak a szükségszerű előztetések miatti félreállások.

Egy másik Wiesel inga a Westbahnhof felé, ezúttal egy 1144-es által tolva. Nem is tudom, hogy Bécsben van-e még egy állomás, ahol ilyen keskeny peron van. Szerintem ez az egyedüli hely. Errefelé (is) az alul-/felüljárón megközelíthető legalább 30, de inkább 55 centi magas peron szokványos.

Túl komoly infrastruktúra persze nem is kell ide, hiszen a vonatok többsége csak áthalad az állomáson, mint például a WESTBahn KISS-ei.

A sok áthaladó vonat mellett azért van némi tolatási mozgás is. Az állomáson dolgozó Hector (ez a 2070-esek félhivatalos beceneve) kocsikat húzott az állomás melletti lévő ócskavas telepről az első vágányra. A kocsik nem maradtak itt sokáig, pár perc múlva a gép már a kocsik másik végén volt, és vitte ki a szerelvényt a tárolóba.

A végére még egy railjet. A “jetik” alapesetben 1116-ossal járnak, de ha valamilyen okból nem jut rájuk olyan gép, akkor minden gond nélkül mehetnek más, a többi paraméter (pl.: ingavonati rendszer) szempontjából megfelelő mozdonnyal is. Érdekességképpen: volt már olyan is, hogy MÁV-os Taurus vitte a müncheni railjetet.