A budapesti villamosközlekedés 125 éves évfordulójára a BKV (azt gondolom most már mondhatjuk, hogy ) szokásához hűen pazar programmal állt elő. A város tele volt nosztalgiakocsikkal, illetve olyan járművekkel, amik ugyan nem nosztalgiák, de nem a megszokott helyen és/vagy összeállításban voltak láthatók.

A program reggel a Budafoki kocsiszínnél kezdődött, itt gyülekeztek a programban résztvevő járművek. A nap egyik különlegessége (bár a résztvevő járművek mindegyike különlegesség volt valamilyen szempontból) a szóló K- és “sima” Tatra volt. Itt az előbbi érkezik a Szépilonából, a háttérben pedig már látható a 436-os és a 611-es. A ködös, borongós idő nem jött túl jól a fotózás szempontjából, de szvsz. adott egy sajátos hangulatot az események.

A csarnok előtti vágányra egy hóseprő és egy…

…Muki volt kirakva.

A K-Tatrat a kocsiszín melletti deltában fordították meg, itt már a “művelet” után tér vissza a csarnok előtti részre.

Ő kivételesen nem az ünnepség résztvevője, hanem egy menetrend szerinti 18-as. Voltak időszakok, amikor 2-3 utasokat nem szállító járműre jutott egy forgalmi kocsi…

Ez a csatolt ipari viszont már az ünnepség apropójából járt erre. A viszonylatszám táblából lehet sejteni, hogy a nap folyamán hol lehet majd találkozni vele…

A kocsiszín udvarán már gyülekeznek a program résztvevői.

A nap sztárja mindenképpen a 2624-es volt, aminek gyakorlatilag ez volt az első olyan útja, ahol a nagyközönség is utazhatott vele.

Újabb ritkaság: a KCSV7-esek üzemszerűen csak szólóban járnak, a csatolt egység nem mindennapi látvány (vagy legalábbis ebben a formában nem…:) ). A 4-es táblából sejthető, hogy ő is a Körúton fog majd járni a nap során.

Lassan elérkezett az első nosztalgiák indulási ideje, elsőként a 2624-es és a 611-es hagyta el a kocsiszínt.

A sorozatból ez lett a kedvenc képem, ennél a beállításnál szerintem kifejezetten jól jött ez a ködös idő. Az oldal most ezzel a képpel ér véget, de a program természetesen tovább folytatódott (jobban mondva most kezdődött el), a közeljövőben igyekszem megosztani a többi képet is.