A berlini főpályaudvar után ismét külföldi téma következik, ezúttal Ausztria fővárosából mutatok pár friss képet.

Az első képek a Schwarzenbergplatzról lesznek. Amióta a 71-es nem itt, hanem a Börsénél végállomásozik, azóta a 71-es is (nekünk) balról érkezik a térre. A kijelzőn a Zentralfriedhof nem elírás, a vonal külső részén is voltak változások: most a 6-os jár Kaiserebersdorfba és a 71-es végállomásozik a temetőnél (Zentralfriedhof).

Egy másik E2-es, ezúttal a D-ről. A villamosokon látható különböző ki nem javított horpadások a közelmúltban eltűntek, sajnos most a nap folyamán megint több ilyen kocsit is láttunk.

Az elektromos buszok köszönik jól vannak továbbra is.

Ha tehetik, akkor itt is nyárra ütemezik a nagyobb kizárásokkal járó vágányfelújításokat. A Währinger Straße felújítása miatt az itt közlekedő villamosokat erre az időre terelve lettek: a 37-es “belső” végállomása az Antonigasse, a 38-asé a Marsanogasse, a 40-esé a Liechtenwerder Platz, a 41-esé pedig az Augasse lett. A vágányzár idején forgalmi kocsik is közlekednek az egyébként csak a kocsiszíni illetve az üzemi menetek által használt Währignger Straße – Nußdorfer Straße – Liechtenwerder Platz szakaszon.

Egy terelt 41-es a Nußdorfer Straße és a Währignger Straße között. A kapcsolat végig kétvágányos, a sínek az U6-os viaduktja mellett futnak.

Egy másik 41-es a Nußdorfer Straßénél. Utoljára talán akkor járt itt menetrend szerinti villamos, amikor az U6-os kieső szakaszát pótolta az E jelű villamos (leszámítva persze a kocsiszíni meneteket). Igaz, akkor csak fordításra használták ezeket a vágányokat, a “metrópótló villamosok” a nekünk jobbra kanyarodó vágányon fordultak vissza.

És akkor ugorjunk a Duna másik oldalára, hiszen itt is vannak újdonságok! Például újra van 25-ös villamos. A 25-ös annak idején a Leopoldau-Kagran-Aspern útvonalat járta, a 26-os útvonala pedig a Sterbersdorf-Floridsdorf-Kagran volt. Az U1-es metró leopoldaui szakaszának 2006-os átadása után nem sokkal Leopoldau és Kagran között megszűnt a villamosközlekedés, a 25-ös megmaradt részét pedig hozzácsapták a 26-oshoz. A 26-os útvonala így Sterbersdorf-Floridsdorf-Kagran-Aspern lett, a 25-ös pedig megszűnt. Néhány év kihagyás után viszont ismét van 25-ös villamos, igaz kicsit másképp mint azelőtt: a Tokiostraßén egy két megálló hosszúságú új szakasz épült a 26-os vonalával közel párhozamosan. Az új pálya a Josef Baumann Gassénél ágazik ki, és Kagrannál csatlakozik vissza a 26-osba. Az új 25-ös villamos Floridsdorfból indul, majd a Tokiostraße érintésével Aspering közlekedik. A 26-oson ezzel együtt visszaállt a régi rend, a végállomás ismét a Kagran lett. A fotón egy pótkocsi E1-es látható Floridsdorfban.

Egy hosszú ULF 26-os villamosként Kagrannál. Ez az állapot sem fog túl sokáig fennállni, mivel már készül a 26-os új szakasza, ami a Hausfeldstraße-hoz fog majd kimenni. Ha ezt átadják, akkor a 26-os már nem fogja érinteni Kagrant, hanem a Kagraner Platznál kiágazó új pályát fogja használni.

Így fest az új pálya a Tokiostraßén. A munkák tavaly év végére fejeződtek be, 2012 decembere óta van ismét 25-ös villamos.

Lássunk egy metrós képet is: egy V az U4-es nyugati részén, Ober St. Veitnél.

Ez pedig már Penzing. Az S45-ös terv szerint már jó ideje kizárólag Talentekkel van adva, viszont nem túl ritka, amikor úgy alakul a kocsikiadás, hogy egy-egy 4020-asnak mégis csak be kell segítenie. Most ez olyan jól sikerült, hogy rögtön hármat is sikerült kiadni ide…

A következő vonat is 4020-as volt, ráadásul régi fényezésű. A perontető előtti ismétlőjelzőt is érdemes megfigyelni. Nálunk biztosan nem lenne ott, mondván, hogy a vonatok itt a kijárati jelző állásától függetlenül úgy is megállnak, és a megállás helyétől már jól látszódik a kijárati jelző…