Pozsonyba még télen volt alkalmam ellátogatni, az akkor készült képekből válogattam össze egy oldalra valót.

Mivel a főpályaudvar előtt egy ideje már nem járnak villamosok* ezért az első villamosos kép a belvárosban, egészen pontosan a Hviezdoslavovo námestie-n (egykori Séta tér) készült.

* a pálya olyan szinten leromlott, hogy a közlekedést már nem lehetett fenntartani rajta. Viszont mivel tervben van a főpályaudvar előtti terület átépítése, ezért sok értelme nem lett volna egy nagyobb kaliberű felújításnak. Ez a projekt viszont csúszik, úgyhogy egyelőre marad a villamospótlózás, és a főpályaudvar előtt rozsdásodó járhatatlan pálya…

Kassához hasonlóan a T3-sok körében itt sincsenek akkora korszerűsítési projektek, mint Csehországban, de azért lehet látni korszerűsített kocsikat is. Ez itt például egy T3S, amelyet egy T3CS-ből építettek át a ’90-es évek végén. (A T3CS típusjelben a a “CS” nem korszerűsítést, hanem Csehszlovákiát jelölte.)

Ez viszont egy eredeti T3SUCS egység. A helyszín egyébként az óváros peremén található Námestie Ľudovíta Štúra.

Aznap az oktató T3-ast is sikerült lefotózni. Ez a két kocsi is a T3SUCS sorozathoz tartozik, oktatókocsikká egy baleset utáni helyreállítás kapcsán építették át őket.

A következő villamos ez a T6A5-ös volt. Pozsony viszonylag korán kezdte el a T6-osok beszerzését, az első kocsik már 1992-ben megérkeztek a városba. A T6-osok szállítása egészen 1997-ig tartott, ez alatt az öt év alatt 58 kocsi érkezett a városba.

Utastérről ritkán szoktam fotót készíteni, viszont most nem rémlik, hogy klasszikus T3-as belső teréről lenne képem, így ezt most pótolom :) A színes műanyag ülések mindenképpen jellegzetesek, de kényelmesnek azért nem nevezném őket…

A Dúbravka-hoz kimenő vonal egy 2×2 sávos út közepén halad, helyenként kicsit eltávolodva az útpályáktól. Ez még a T6-osok eredeti fényezése, ami szerintem sokkal jobban néz ki, mint a különböző újabb variánsok.

Ugyanez a helyszín egy T3SUCS-vel.

Egy kép erejéig szakadjunk el a villamosoktól: az egykori Csehszlovákia -saját buszgyár révén- igen csak moderált számban szerzett be Ikarusokat, és később a szétválás után sem növekedett olyan nagyon az Ikarusok száma errefelé. Ennek ellenére azért lehet találkozni velük többek közt Pozsonyban is. 200-as sorozat már nincs forgalomban, de a 435-ösök és a 415-ösök még járnak.

Vissza a villamosokhoz: T3SUCS a belvárosban. A jelenlegi folyamatokat elnézve itt is a Škoda villamosai fogják majd váltani a Tatrakat. Viszonylag friss hír, hogy a Škoda nyerte a pozsonyi villamostendert, amely keretében 15 és opcionálisan még 15 darab kétirányú 30T-t és, szintén 15+15 egyirányú 29T-s szállíthat a városba. Az új villamosoknak 2015-ig kell megérkezniük, a 15-15 darabos opció lehívására 2017-ig van lehetőség.

De 2015 még messze van, és addig kizárólag Tatra villamosok járják a pozsonyi hálózatot. A képen az egyik ottani bankot reklámozó T6-os kanyarodik a bank egyik fiókja előtt a sétálóutca (Obchodnà ulica) tetejénél.

Egy T3-as egység ugyanitt. Mivel az alagút éppen felújítás alatt állt ezért az itt közlekedő összes járat erre kanyarodott (egyenesen továbbhaladva lenne elérhető az alagút).

A T3-asok és a T6-osok mellett a város jelentős K2 flottát is üzemeltet. A jelenleg forgalomban levő K2-esek mindegyike felújításon esett át, ez a felújítás a hajtásrendszer korszerűsítése mellett a homlok- és hátfal átépítését is jelentette. Az ilyen módon korszerűsített K2-esek típusjele K2S-re módosult. Ez kiegészült még néhány új gyártású K2S-el, egy ilyen kocsi látható a fenti képen is.

Jelenleg már csak egy régivágású K2-es van forgalomban. Ezt a kocsit a ’90-s évek végén egy balesetben törték össze, majd a helyreállítás során nem csak az elég csúnyán összetört kocsiszekrényt javították, hanem a hajtásrendszert is korszerűsítették. Az akcelerátort tirisztoros szaggatóra cserélték, viszont a homlokfalat nem építették át. Ez a kocsi jelenleg T3G típusként fut.

Egy eredeti fényezésű…

… és egy reklámos T6-os.

Ismét egy 435-ös Ikarus, ezúttal Petržalka (Pozsonyligetújfalu) városrészből.

A fentebb már látott T6-os egység a Vazovova megállónál.

Egy kép a Trnavské mýto megállóból. A városban mászkálva az ember szinte mindenhol azzal szembesült, hogy  a járdák takarítását és síkosságmentesítését nem viszik túlzásba (ez többé-kevésbé a képeken is látszik), de ez azt hiszem túltesz mindenen…

Az utolsó nappali kép a Nové mesto vasútállomásnál levő hurokban készült erről a K2S-ről.

Esti fotózásra a sétálóutca tűnt a legalkalmasabbnak, a vonat indulásáig hátralevő időt az itt elhaladó villamosok fotózásával töltöttük. Kezdésnek egy T3-as…

… majd pedig  egy K2S a várral a háttérben.

Korszerűsített T3-as a sétálóutca alsó végén. Ezt a T3-ast 1989-ben gyártották T3SUCS-ként, majd ’94-ben TV8-as szaggató került bele. Azóta T3G-ként létezik.

Utolsó képként pedig ismét egy K2S. Ez is egy teljesen új gyártású K2-es, a vonatkozó szlovák oldal szerint 2008-ban gyártották.