A tavasz folyamán jó néhány dolog történt Budapesten, ezekből a képekből gyűjtöttem össze egy oldalra valót.

A közelmúlt egyik nagy eseménye az átépített Kossuth tér átadása volt. A tér teljes mértékben forgalomcsillapított terület lett, csak az engedéllyel rendelkezők haladhatnak itt át. És persze a villamosok. Később majd még visszatérünk ide.

A FAV-ról készült képek se szerepelnek túl sűrűn az oldalon, most ezen az arányon javítok egy kicsit. Itt a Széchenyi fürdő megállóban látható a 34-es “földalatti villamos”.

Folytatásul egy rövid Tata szerelvény a Béke téren.

Májusban indult Béke utcai szakasz felújítása, ami miatt a 14-es megosztva közlekedik. A kieső szakaszon pedig értelemszerűen buszozás van.

A kocsiszíntől kifele ismét jár a villamos, a belső szakasszal ellentétben 3-as Tatra-val. Ha minden jól megy, akkor ettől, a Görgey utcára nagyon is jellemző látványtól is rövidesen búcsúzhatunk, ugyanis a tervek szerint ez a rész is át fog épülni a közeljövőben.

Rákospalota-Újpest vasútállomásra is ráférne már egy “nagy generál”, de ez a projekt egy ideig még várat magára. A 70-es (“váci”) vonal műszaki szempontból még úgy-ahogy rendben van. Ez alól két hely kivétel: Vác állomás és a budapesti szakasz. Vác átépítése jelenleg is tart, az utóbbi egyelőre sajnos még csak az előkészítés fázisában van. Az utasforgalmi infrastruktúrán (peronok, aluljárók, állomásépületek) persze bőven lenne mit fejleszteni a vonal más pontjain is…

A szlovák vasút Gorillája által vonatott  cseh EC a körvasútra vezető vágányon Istvántelken.

Ismét egy jellemző perspektíva…

Május elejére olyan állapotba került az 1-es északi része, hogy megindulhatott rajta a forgalom. A felújítás előtt az egyik kritikus pont az Árpád híd volt, ahol a pálya olyan mértékben volt elhasználódva, hogy komolyan korlátozni kellett a villamosok sebességét. Most innen is lekerültek a lassújelek. Remélhetőleg ez az állapot most meg is marad egy jó darabig.

A felújítás során Óbudán füvesített pálya épült. Más városokban már régóta alkalmazzák ezt, Budapesten ez volt az első olyan villamospálya, ahol a sínszálak közötti részt “valódi” fűvel töltötték ki (a Mester utcában épült füvesített pályánál műfüvet használtak). A fű rendszeres locsolásáról automata öntözőberendezés hivatott gondoskodni.

A fű elnyeli a villamosok által keltett zaj egy részét, megköti a port, növeli a zöldterületek nagyságát, és nem utolsó sorban jól is néz ki.

Egy újabb 3-as Tatra. A füvesített pálya a Flórián térnél kezdődik, és a Bécsi úti végállomás előtt ér véget. A közeljövőben a város más pontjain is találkozhatunk ilyennel, a következő füvesített szakasz a Kőrösi Csoma Sándor úton lesz, ami a 3-as villamos felújításának keretében épül át.

Még egy utolsó kép ugyanerről, a helyszín ezúttal a Flórián tér.

Ahogy ígértem, a Kossuth térre még visszatérünk. Az apropó a 2-esen közlekedő debreceni Bengáli.

Ugyanő a Földművelési Minisztérium előtt. A háttérben pedig éppen leszakadni készül az ég. A tér felújítása igazán jól sikerült, a sok-sok díszkő mellett viszonylag sok zöldterület is került a térre. Az oda nem illő felsővezeték-tartó oszlopoknak az a magyarázata, hogy rövidesen (bármit is jelentsen ez) úgy is eltűnnek majd, hiszen a 2-esre érkező új villamosok majd akkumulátoros üzemben fognak itt átgurulni… Azért ennek ellenére jobb lett volna valami jobban ideillő stílust választani.

Egy kis bónusz a Bengáli mellé: a kocsiszín felé tartó 2624-es halad át a téren.

Ismét a Bengáli, ezúttal kevésbé festői környezetben.

Vissza a Kossuth térre.

Széchenyi tér, útban Jászai felé.

Ugyanő visszafele, a Budai hegységgel a háttérben. Ha nem is pont emiatt, de nem véletlen, hogy a budapesti 2-es villamos bekerült a világ tíz legszebb környéken vezető villamosvonalai közé…