Olomouc után a következő célpontom a lengyel határ mellett fekvő iparváros, Ostrava volt.

Ostravába Olomoucból továbbutazva jutottam el, ennek megfelelően már kora reggel kint voltam az olomouci főpályaudvaron. Amíg a vonatomat vártam, fotóztam egy ilyen Škoda RegioPanter-t.

Amire megérkeztem Ostravába, már megfelelő fények voltak a fotózáshoz. A főpályaudvarnál túl sok értelmét nem láttam a fotózásnak, inkább elvillamosoztam a Vítkovice nevű városrészbe, és itt kerestem fotózásra alkalmas helyeket. T3-asból természetesen itt is sokféle van, ez itt például egy T3G, azaz egy tirisztoros vezérléssel korszerűsített variáns.

Ez a csatolt is egy korszerűsített változat, egy T3R.P.

És igen, Ostravának is van KT8-asa. Ők viszont a többi cseh várostól  eltérően a korszerűsítéskor nem csak a középrészt cserélték alacsonypadlósra, hanem egyirányúsították is őket. Emiatt a típusuk sem ugyanaz, mint a többi városban, az ostravai kocsik KT8D5R.N1-ként léteznek.

Ha már az egyes típusoknál tartunk, akkor róluk is meg kell emlékezni. A VarioLF szóló változatából többféle is létezik: van itt VarioLFR.E és VarioLFR.S is. Túlzottan nagy különbségek persze nincs az egyes altípusok között.

De térjünk is vissza inkább ehhez a formavilághoz!

A következő helyszín a Sport Aréna megállónál levő elágazás volt. Az idevezető úton a villamos szinte végig gyárépületek között haladt, a sort időnként kisebb-nagyobb lakóházakból álló blokk bontja meg. A villamossíneket rengeteg helyen keresztezik iparvágányok, amiket a jelek szerint kisebb-nagyobb rendszerességgel használnak is.

Vítkovice főterén több hangulatos régi épülettel is lehet találkozni (jobboldalt például a városháza). De a helyre jellemző, hogy az innen induló utcát már mindkét oldalról gyártelepek szegélyezik…

Érkezik a következő villamos, ami szerencsére szintén T3-as, …

… egészen pontosan egy T3SUCS.

Egy elágazás nem messze a már látott Sport Aréna megállótól. A város ezen részén több különszintű csomópont  is épült, az egymás alatt/fölött elhaladó villamosvonalak közötti kapcsolatot a környező mellékutcákban futó vágányok biztosítják. Mint például a nekünk jobbra kanyarodó vágányok.

A gömbölyű Tatrak és a KT8-asok mellett T6A5-ösei is van a városnak. Őket a ’95-96-ban szerezte be Ostrava, szám szerint 38 darabot.

Az egyik korábbi képen már látott T3R.P páros kanyarodik a Sport Aréna fele. A vezetője még egy pár másodperces fotómegállással is segített, amit (bár kizártnak tartom, hogy olvassa) köszönök szépen :)

Szóló T3-as nem messze az előző helytől. Az utca végén két csonkavágány is helyet kapott, ezeket valószínűleg akkor használják, amikor a közeli stadionban valamilyen sportesemény miatt kell kvázi nulla idő alatt közel végtelen kapacitást biztosítani.

Innen nem messze a “ház alatt átvezetett villamos” nevű formációval is lehet találkozni. A sors úgy hozta, hogy nem csak villamosból, hanem a képbe belógó személykocsikból is sikerült két ugyanolyat egymás mellé fotózni…

A Nádraží Vítkovice igazi szocialista stílusú épülete se változott sokat az évek során. Képen nem látszik, de az állomás előtti téren kiterjedtebb vágányhálózat van. Az egyes kereszteződések előtt KRESZ táblákkal vannak jelezve az elsőbbségi viszonyok, ahogy ez a kép jobb szélén is látható. Elsőre furcsának tűnik, de valójában semmi meglepő nincs ebben. Legfeljebb nálunk a kocsiszíneket kivéve nincs is ilyen bonyolultságú vágányhálózat, és a legtöbb helyen létezik valamilyen jelzőberendezés, ha kicsit is bonyolultabb lenne vágányzat. Fogalmam sincs, hogy mennyi baleset történik itt, de a cseh vezetési stílust ismerve nem lepne meg, ha időnként pár villamost lezúznának ezen a téren…

További T3R.P nem messze az előző képen látott vasútállomástól. A képeken is látható, hogy egyre jobban kezdett befelhősödni az idő, aminek én a legkevésbé sem örültem.

Ez viszont már a város egy másik pontja: Dubina Interspar. Először VarioLF-el, …

.. majd pedig dupla T3G-vel.

Az előbb látott Nádraží Vítkovice közelében egy ilyen hangulatos parkon vezetnek át a sínek.

Egy újabb T3SUCS. Ezután viszont némi szünet következett a fotózásban, néhány szórt fényben való sikertelen fotózási kísérlet, és egy “majdnem-megázás” után…

… az 5-ös vonal egyik kitérőjénél kötöttem ki. Ez a vonal egykor egy sima vasútvonal volt, ami idővel a helyi villamoshálózatba integrálódott. A vonal ma egyfajta helyiérdekű vasútként funkcionál, amin a város villamosai járnak. Az egyvágányú pálya kitérői rugós váltókkal vannak felszerelve, és ahogy látható, az ellenment-kizárás is megoldott. Ehhez sima nagyvasúti jelzőket használtak. Ami még érdekes (és szerintem nem kicsit értelmetlen), hogy a belső végállomáson minden járathoz kijön a forgalmista, és szabályosan elmeneszti a villamost  :)

A vonalon akkor egy T3SUCS páros, és ez a VarioLF2R.S. ingázott.  Ha a jármű nem is tetszik, a reklám az legalább jól néz ki rajta.

A Vřesinská minden szempontból végállomás. Az 5-ös szempontjából belső, az összes többi vonal szempontjából pedig külső. És ezzel lassan el is érkeztünk az oldal végére, ezzel a csatolt T3-assal köszönöm meg a figyelmet!