A Berlin melletti három önálló villamosüzemről (Woltersdorf, Schöneiche-Rüdersorf, és Strausberg) két éve már volt szó az oldalon, most ezek közül az első kettőről fognak újabb képek szerepelni.

A Woltersdorfba vezető 87-es vonal az öreg Gotha villamosok miatt igazi kuriózum. Ez itt a belső végállomás, ami szerintem sokkal inkább emlékeztet egy erdei kisvasút végállomására, mintsem egy villamoséra.

Csúcsidőszakban van sűrítőjárat is, amit E-vel jelölnek (E, mint Einsetzwagen, azaz szabad fordításban sűrítő-kocsi).

Ez a kép már Woltersdorban készült a Berliner Platzon, az E járat végállomásán.

Ennél a megállónál van az a kitérő, ahol a “normál” 87-es járat két kocsija találkozik. Ezenkívül van még egy kitérő a Berlin és Woltersdorf közötti erdei szakaszon is, és egy a kocsiszínnél. Az előbbi akkor használatos, amikor az “E” járat miatt három kocsi kering a vonalon.

A Berliner Straße ilyen hangulatos helyeken vezet keresztül. Nyilván haladni kell a korral, de itt azért nem akkora baj, hogy megmaradtak ezek az öreg villamosok.

Terméskőből épített (vagy csak azt imitáló?) esőbeálló a kocsiszíni leágazásnál, ami a villamos 100 éves fennállását hirdeti. Ha már az évszámoknál tartunk, akkor leírom, hogy a vonalat 1913-ban nyitották meg, a most üzemben levő Gotha kocsik gyártása pedig az ’50-es évek végére és a ’60-as évek elejére datálható. Ezek  a villamosok eredetileg más NDK-s városok számára készültek, Woltersdorfban a ’70-es évek második fele óta közlekednek, amikor eredeti helyükön a Tatra villamosok forgalomba állása miatt feleslegessé váltak.

A Kelet-Német városok villamosüzemeire jellemző felsővezetéktartó oszlop az 50-es 60-as évek NDK-jára jellemző villamossal. Egyik se mai darab, de az utóbbi legalább esztétikus…

Még egy utolsó kép Woltersdorfból, és aztán megyünk tovább a nem túl messzi Rüdersdorfba.

Egy Citaro Rüdersdorfban, a Marktplatzon. Ha az ember mindkét helyre el akar látogatni, akkor időben sokkal kedvezőbb Woltersdorfból átbuszozni Rüdersdorfba, mint Woltersdorfból visszavillamosozni Berlinbe, S-Bahnozni, majd pedig kivillamosozni ide.

A Rüdersdorf-Schöneiche villamosüzem nagyjából ugyanúgy festett, mint 2 éve. A villamosok továbbra is 20 percenként követik egymást, felváltva jön Tatra KTNF6-os és a képen látható GT6-os.

Az egyik KTNF6-os ugyanebben a kitérőben, az egykori rüdersdorfi kocsiszín előtt. Woltersdorfhoz hasonlóan ez a villamosüzem is sokáig üzemeltette a különböző városokból használtan vett kéttengelyes kocsikat. A ’90-es években viszont újabb használt járművek után néztek, ekkor érkeztek a GT6-osok a Heidelbergből, és az azóta már leállított KT4-esek Cottbusból. Ezután pedig érkeztek a most is üzemelő KTNF6-osok, szintén Cottbusból.

A fényezés alapján ugyanaz a kocsi, mint az előző képen, csak itt már Schöneicheben. Valahol biztosan kívülről is fel van rájuk festve a pályaszám, de eddig nem sikerült megtalálni…

Ha már a KTNF6-osokról van szó, akkor azt is leírom, hogy Szeged végül soha be nem üzemelt KTNF6-osa (ami szintén cottbusi eredetű) is ennél a villamosüzemnél kötött ki. Túl sok információt sajnos nem sikerült találni róla. Az eladás ténye több német oldalon és fórumon is olvasható, viszont arra vonatkozóan, hogy alkatrésznek kellett-e, vagy esetleg üzembe is akarják állítani, nem nagyon találni semmit.

Ez pedig már a belső végállomás, Berlin-Friedrichshagen. A fényezése alapján ez valamelyik másik KTNF6-os, mint amit előbb láttunk :)

Az egyik heidelbergi GT6-os hurok bejáratánál. A jobboldalt látható lámpa erősen az NDK időket  idézi…

Ugyanez a kocsi a felszállóhelyen. És közben vissza is érkeztünk Berlinbe, innen a berlini villamosokkal, vagy az S-Bahnnal utazhatunk tovább…