A prágai 17-es villamosnak a közelmúltig volt egy érdekes szakasza a Holešovice pályaudvarnál, ahol a vonal keresztezi a Moldvát. További magyarázkodás helyett nézzük is inkább a képeket:

Az említett vonal jelenleg ezen hídon keresztezi a Moldva folyót, amit a túlparton levő városrész (Troja) után a Trojský most-nak neveztek el. Így, a kép után gondolom már nem mondok újat azzal, hogy egy új építésű hídról van szó. 2010-ben kezdték el építeni, és ’14 októberére készült el.

A jelenlegi híd megnyitása előtt viszont az itt látható hidakon zötyögtek át a villamosok a túlpartra. Illetve csak a nekünk baloldalin, mert a másik az utolsó időkben már ki volt zárva a forgalomból. A Wikipédia szerint a kezdetektől fogva stabilitási problémákkal küzdöttek, ami meg is magyarázza, hogy 1981-ben miért kellett felújítani az 1977-ben épült műtárgyat. A híd történetéhez még hozzátartozik, hogy eredetileg ideiglenes jelleggel épült. A most következő képek 2013 nyarán készültek, nem sokkal a bontás előtt.

A hidak egyáltalán nem voltak jó állapotban, a két irány felváltva használta a még járható oldalt, de ezen is sebességkorlátozás volt érvényben. A használaton kívüli hídon pedig szabad szemmel is lehetett látni azokat a bizonyos “stabilitási problémákat”.

A villamosok mindkét oldalon kanyarogtak egyet: azon az oldalon, ahol a kép készült, ott már eredetileg is két 90 fokos ívvel vezették rá a pályát a hidakra. Itt az egyvágányozás miatt még beépült egy váltó, és a hozzá tartozó ráhajlítás. A túloldalt pedig már az új híd építése miatt voltak ideiglenes vágányok, több, 90 fokos ívvel. És persze ott is volt egy váltó.

Végre egy igazi villamos is feltűnt a sok Škoda után! Ebben a formában nyilván erős túlzás, de út közben lehetett szurkolni, hogy csak ne most dőljön bele az egész a folyóba…

Ugyanaz a T3-as, csak egy kicsit közelebbről.

Ekkor (2013 nyara) már állt az új híd, viszont a hozzá vezető út és villamospálya még nem volt kész. Ahogy korábban már említettem, nem sokkal később lebontották mindkét a régi hidat, és 2014 októberében pedig megnyílt egy kevésbé érdekes, de a forgalom igényeit sokkal jobban kiszolgáló műtárgy a Moldva fölött..