A cseh vasút az utóbbi időben sokszor került a hírekbe a különböző fejlesztések kapcsán. Csehországban az utóbbi időben valóban nagyüzemben újul meg a járműpark, évről évre színvonalasabb szolgáltatásokkal tud előállni az ottani vasút. Most viszont még véletlenül sem erről lesz szó…

Az oldal témája a prágai S-Bahn (vagy ahogy ők mondják: Esko) S41-es vonalán járó, “csehszlovákos” motorvonat. A szóban forgó járművek a 451-es és 452-es sorozatjel alatt futnak, 1964 és 1973 között készültek Vagónka Tatra Studénka (jelenleg Škoda Vagonka, a Škoda Transportation része) gyárban. A ’60-as évek mindent lekerekítő és gömbölyítő formavilágába biztosan remekül beleillettek ezek a gépek, de ma már inkább nosztalgikus érzéseket ébreszt egy ilyen motorvonat látványa. Az elmúlt évek során már rengeteget kivontak a forgalomból, de az említett S41-es vonal zömében még ilyennel van kiadva. Prága környékén láthatók máshol is, de ez az a hely, ahol hétköznap elég biztosan lehet találkozni 451-essel.

Az S41-es nem egy túl hosszú vonal: a Praha-Libeň és Roztoky u Prahy között ingázó vonatok 16 perc alatt teszik meg az utat. A követés hétköznap 30 perc, ilyenkor két ilyen “retró S-Bahn” pörög a vonalon. Az utóbbi időben egyébként innen minden második vonat továbbmegy még Praha-Hostivař-ig.

A szomszédos Holešovice állomás. Az egyenáramú üzemre képes járművek elektronikájának alapja egy pneumatikus fokozatkapcsoló, ami különböző menet- és fékfokozatokban eltérő előtét-ellenállásokat kapcsol a motorok áramkörébe.

A cseh vasútnak sajnos megvan az a rossz szokása, hogy szisztematikusan átépíti a lepusztult, ám ugyanakkor frekventált városi állomásait. Így ma már nem lehet a ’60-as évek hangulatát idéző képeket elkészíteni ezekkel a vonatokkal. Persze jobb ez így, sokkal kulturáltabban néz ki most az állomás, mint 2012-ben, a felújítás előtt.

Az ellenkező irányú vonatra sem kellett sokat várni. Bár a láthatóan költenek rájuk, összességében azért mégis elég ütött-kopott képet mutatnak. A közeljövőben valószínűleg végleg eltűnnek a mindennapi forgalomból, átadva a helyüket valamilyen kevésbé érdekes, de kétségtelenül korszerűbb járműnek…