A Berlin közvetlen szomszédságában levő hangulatos város közlekedéséről korábban már mutattam pár 2012 őszén készült képet. Most az akkor már látott helyszínek mellett megnézünk pár új helyszínt is.

A főpályaudvar előtti téren először ez a Variobahn lett lefotózva. A sorozat itteni szereplése eddig nem volt egy sikertörténet (nem mintha más városokban nem lettek volna gondok), a kerekek elemeinek elválása miatt több alkalommal is le volt állítva a teljes flotta. Illetve hasonló okok miatt a szokásosnál sűrűbb átvizsgálást kellett előírni.

Egy másik Variobahn ugyanitt. Érdekes, ahogy a háttérben levő tornyot (egykori víztorony?) körbeépítették, amikor felhúzták az állomás újabb épületét.

De a potsdami villamosüzem nem a Variobahn-ok miatt érdekes, hanem KT4-esek miatt. Az utóbbi időben már csak a modernizált KT4DM illetve KT4DMC típusok voltak üzemben. A kettő közötti különbség az elektronikában rejlik: a KT4DM-ekben megmarad az akcelerátor, míg a KT4DMC-ben ezt szaggatóra (Chopper) cserélték. Az utolsó akcelerátoros KT4-est 2014 nyarán vonták ki a forgalomból, jelenleg már csak szaggatós KT4DMC-k járnak.

Lássuk a mindennapi forgalomban jelenlevő harmadik villamostípust is: egy multicsuklós Combino érkezik a pályaudvar előtti térre.

Az ellenkező irányból feltűnt egy újabb KT4-es, amit láthatóan nem csak én, hanem a csapat más tagjai is megörökítettek :)

Ugyanez a vonat egy kicsit közelebbről. A dolgok jelenlegi állása szerint a megmaradt KT4-esek még maradnak egy darabig Potsdamban, de előbb-utóbb ezek is kukázva lesznek.

Egy újabb Combino. A változatosság kedvéért most egy Solaris is bekerült a kép hátterébe.

A Platz der Einheit, magyar fordításban Egység tere egy újabb Tátrával.

Az előbbi térről induló Friedrich-Ebert-Straße. Látható, hogy az utcára leszállós villamosmegálló itt is létező fogalom. Persze ők is csak akkor folyamodnak ilyenhez, ha másképp helyezhető el a megálló.

A Kelet-német villamosüzemekre jellemző kép: hosszláncos felsővezeték, csatolt KT4-es. A helyszín pedig a Viereckremise végállomás.

Közműépítés miatt egyvágányozó KT4-es a Puschkinalleen. Az építkezés ebben az esetben évekig tartott, ezért kúszóváltó helyet ideiglenesen beépítettek egy normál váltót, és ráhajlították a másik vágányt. A másik váltó állandó jelleggel van beépítve. Annak ellenére, hogy egy egyirányú villamosokkal működő üzemről van szó, több helyen is látni visszafogóváltókat. A már említett 2012-es látogatás során eljutottunk a kocsiszínbe is (képek azért nem voltak onnan berakva, mert csak privát célra fotózhattunk), ahol a kérdésünkre elmondták, hogy ezek a váltók azért vannak, hogy ha baleset vagy más havaria miatt a vissza kell fordulni, akkor a B-véggel előre, a szükségpanelről vezetett villamosok át tudjanak menni a helyes vágányra. De használni igazából nem nagyon szokták őket…

Ha valakinek esetleg hiányzott volna a korszerűbb technika, akkor itt egy újabb Variobahn…

… és egy Combino is.

Zárásképp pedig egy újabb Combino a lemenő nap utolsó sugaraiban, a Turmstraßénél.