Előző oldal: Szilézia: Bytom, Zabrze

Sajnos ismét a szokásos szöveggel kell kezdenem az oldalt, azaz ismételten volt egy hosszabb szünet, amikor nem volt időm frissíteni az oldalt. De ennek ellenére természetesen nem hagytam fel a különböző közlekedési témákról való írásról. A szünetjelzést megtörő írás témája az előzőekhez hasonlóan továbbra is sziléziai “interurbán” villamsohálózat lesz.

A nyári sziléziai utazásról képes beszámolót a legelső sziléziai oldal végén látott alagútnál folytatom, most onnan fogunk továbbutazni keleti irányba, Mysłowice felé.

Katowice belvárosa szépen rendbe van hozva, de az onnan induló villamos hamar kiér a környékre jellemző rozsdaövezetbe. Majd a már említett alagúton áthaladva beér Mysłowice kissé lerobbant, a régi német bányászvárosok stílusát idéző házai közé.

Egy új homlokfalas Konstal, egy valaha szebb napokat látott utcában, nem messze az előző kép helyszínétől.

Ugyanennek az utcának a folytatása. Ez a beállítás kicsit a pesterzsébeti villamosra hasonlít, csak itt még annál is jobban el van használódva a pálya… :)

A végállomás, Mysłowice vasútállomásnál.

Várakozó Konstalok. Ez a kép azt hiszem, hogy elég jól visszaadja a hely hangulatát. Persze egy ütött-kopott, táblás klasszikus Konstallal valószínűleg még hitelesebb lenne :)

Mysłowicéből a vasútállomástól induló 26-ossal utaztunk tovább, amin a Bécsből használtan vett E1-esek járnak. Talán nem akkora baj, hogy Miskolcon nem akartak ilyen homlokfalat építeni az E1-eseknek annak idején. Ha az előbb belementem a hazai hasonlatokba, akkor ez itt a szegedi 3-as vonal…

A nagyvasúti kereszt is megvan, csak, hogy ez a része is teljesüljön a hasonlatnak. A pálya itt is a szokásos vörös tárcsa gyanús állapotban volt. Erre még rátett egy lapáttal az E1-es Jacobs forgóvázas volta: a villamos két egysége a középső forgóváznál nem nagyon tud oldalirányba elmozdulni, az egész jármű elég durván imbolyog a minden irányba kacskaringós pályán. Nem akarom eltúlozni, de volt ahol komolyan kellett vigyázni, hogy a táskám ne csapódjon úgy oda a villamos oldalának, hogy a benne levő laptop lássa kárát.

Itt már Sosnowiecben vagyunk (ha valakit érdekel a pontos helyszín: Dańdówka Skrzyżowanie). A képen egy újabb E1-es, ezúttal ajtósból fotózva.

De ez az igazi lengyel életérzés: klasszikus piros-fehér Konstal, csatolva.

A Kazimierzbe vezető vonalon van két híd közvetlenül egymás mellett. A kettő között elég jól lehet lőni a rámpáról lejövő villamost.

Tovább Sosnowiec belső részei felé,…

… újabb E1-esekkel.

A Konstantynów Okrzei nevű végállomásnál a villamosok egy útkereszteződésbe épített deltában fordulnak. A jelzőberendezés automatizálását nem bonyolították túl: van egy bódé a végállomáson, és az ott ülő dolgozó minden villamosnál pirosra kapcsolja az ide érkező utak melletti lámpákat, majd pedig int a vezetőnek, hogy mehet.

De a végállomás nem a delta miatt érdekes, hanem ezért.

Sosnowiec vasútállomása kapcsán megint elgondolkozik az ember, hogy nálunk vajon melyik vidéki ipari területen néznek ki így a vasútállomások.

A Koleje Śląskie innen induló helyi vonata, a háttérben pedig a PKP Intercity távolsági vonata. Az itt és az előző képen is látható motorvonat a 14WE típusjel alatt fut. Ezt a típust a Newag nevű lengyel cég építette 2005-2006-ban, mindössze 7 darab készült a sorozatból.

Az állomás előtti tér. Valami ilyesmi állapot elérése lenne a cél itthon is…

Az állomás előtt természetesen jár villamos is.

Persze egy Konstalról is kellett fotó. Ez a villamosforma itt, Lengyelországban körülbelül annyira tartozik hozzá a városképhez, mint ahogy nálunk az UV-k annak idején. A lecserélésük a legtöbb helyen tervbe van már véve, ez a pénzügyi lehetőségek függvényében lengyel gyártású új villamost, vagy pedig német/osztrák használt járművek megvételét jelenti. És persze ez sem halad túl gyorsan, úgyhogy egy darabig még lesz lehetőségünk utazni velük.

Ha még nem unjuk: egy újabb “dobozvillamos” a Sosnowiecből Będzinbe vezető vonalon.

Będzinben két villamosvonal üzemel, egy kelet-nyugati és egy észak-déli. A vonalak metszéspontjában pedig egy átlagosan lerobbant csomópontban kanyarognak az új vagy régi építésű Konstalok.

A sokadik “sziléziai életérzés” jellegű kép.

Az ipari területek és az ezek közé épült lakótelepek között azért néha van nem csak közlekedési szempontból érdekes látvány is.

De mi persze maradunk a villamosoknál… :)

Szóló Konstal ereszkedik le az előző kép hátterében látható lejtőn.

Telireklámos 105N-AC Będzin és a tőle keletre fekvő Dąbrowa Górnicza határán. Itt van fordítási és félreállási lehetőség, az akkor aktuális vonalhálózat szerint éppen nem használta ezt egyik járat sem.

Az egyik váltó nyelve viszont a rajta áthaladó villamos minden kereke után hatalmas csattanással pattant fel függőleges irányba. Fékezni azért nem kell rajta, legfeljebb dob egyet rajta villamos… Legrosszabb esetben kisiklik… Most már tényleg tényleg kezdem átértékelni a vasgyári hurkot Miskolcon, vagy a szegedi 4-es állapotát.

Felújított Konstal ér az emelkedő tetejére, mögötte Dąbrowa Górnicza panelházai látszódnak.

És most vissza Katowicéba: a legelső oldalon már látott körforgalom, csak most a másik oldalról fotózva.

A buszok úgy általában nem különösebben hoznak lázba, de ha nem túl sokára van esély 280-asra, akkor azt csak meg kell várni.

Egy másik ugyanitt. Már nem emlékszem, hogy ennek vagy az előzőnek volt-e a fülkéjén belülről egy egész alakos magyar zászló.

És ezzel visszaérkeztünk a kiindulópontba, ahonnan még augusztusban elkezdtem bemutatni a sziléziai hálózatot. Először nyugatra indultunk Chorzów, Bytom, majd pedig Zabrze felé, majd pedig a kelet fele folytattuk a hálózat bejárását. Mysłowice városától indulva Sosnowiecen áthaladva az előbb látott Będzinig. A hálózat általunk bejárt legkeletibb és a legnyugatibb pontja között a távolság hozzávetőlegesen 30 kilométer, azt pedig meg sem próbálom összeszámolni, hogy utunk során hány járművel utaztunk.

A beszámolónak viszont ennek ellenére nincs vége itt. A végére hagytam még pár képet Katowicéból, amik majd a következő (immár valóban befejező) oldal témáját fogják képezni.

Folytatás: Vegyes képek Katowicéből