Előző oldal: Szilézia: Mysłowice, Sosnowiec, Będzin, és egy kis Katowice

A sziléziai villamoshálózatról szóló sorozat záró részeként összeszedtem pár képet olyan Katowicéból, ami kimaradt a városról szóló legelső oldalról.

A katowicei főpályaudvaron viszonylag sűrűn megfordultunk különböző átszállások kapcsán. Ilyenkor persze mindig készült pár kép is.

A Katowice környékén járó helyi vonatok egyik jellemző járműve a modernizált EN57-es. Az eredeti járművet (amit mindjárt látni fogunk) a 60-as években gyártották, de a felújítás során teljesen átalakították az egészet. Nem csodálkoznék, ha ez is olyan “felújítás” lett volna, mint nálunk a metrókocsiké. Csendben emlékezzünk meg arról is, hogy annak ellenére, hogy ez egy vidéki iparváros, van csarnok, sk+55-ös peron peron, aluljáró, stb…

Ez pedig az eredeti, nem modernizált EN57-es. A legtöbb ilyen motorvonat elég lerobbant állapotban van már, körülbelül a helyi Bhv (lásd még: “sittes inga“) színvonal.

De nem csak a vasúton lehet látni régi járműveket: a csúcsforgalomban Katowice belvárosában elég gyakoriak még a 280-as Ikarusok.

Egy másik a vasútállomás mögötti utcában.

Egy másik átszállás alkalmával lett lefotózva ez a távolsági vonat a főpályaudvaron, amit ebben az országban Dworzec Główny-nak hívnak.

Katowice belvárosában este is készült pár kép, például erről a szóló Konstalról a főpályaudvar előtti megállóban.

Egy Pesa…

… és a Konstal gyárat még régebben megvásároló Alstom támogatásával eredeti állapotára visszaalakított Konstal 105N ugyanebben a megállóban. Ebben a gyárban gyártotta egyébként az Alstom a mi metrókocsijainkat is.

A piactér (Rynek) és a környező utcák a közelmúltban lettek felújítva; ez a beállítás például valahol Németországban is lehetne. Itt, Sziléziában amúgy elég sztochasztikusan változik a környék jellege: a relatíve rendben levő régi bányászváros téglaházai közül a villamos megérkezik egy ilyen térre, majd utána két utcával később lerobbant szocreál ipartelepek között folytatja az útját, amit egyszer csak egy kellemes kertvárosi környezet tör meg. Érdekesen keverednek a különböző jellegű területek és építészeti stílusok.

Továbbra is Katowice belvárosában járunk, a jármű pedig egy Konstal 105Na. A macskakőbe épített díszkivilágítás érdekes fényeket hozott össze a villamos alatt…

Hasonló téma, csak egy 105N-AC -vel. A felújított járművek eljutnak majdnem mindenhova a hálózaton, de azért érezhető, hogy Katowice környékén igyekeznek a jobb járműveket összegyűjteni.

Egy kép a másik irányba is. A háttérben levő aluljáró a főpályaudvar vágányai alatt vezet át.

És ezzel valóban elérkeztünk a Sziléziáról szóló, hosszúra nyúlt beszámoló végére. A következő frissítésre remélhetőleg hamarabb fog sor kerülni, mint erre a mostanira.

Addig is köszönöm a figyelmet!

A lengyel kirándulás folytatása: Częstochowa közlekedése