A cseh fővárosban néhány éve indult el a 23-as villamos, kifejezetten azzal a céllal, hogy legyen egy olyan vonal, ahol forgalomban lehet látni a városra évtizedek óta jellemző klasszikus, táblás T3-as villamosokat (a napi forgalomba már csak felújított kocsik kellenek). Vágányfelújítás miatt le kellett zárni a belvárosi hálózat egy rövid de kulcsfontosságú részét, ami miatt a 23-as nosztalgiajárat is komolyabb szerepet kapott: a vonal végállomásait kitolták a külvárosokba, és mindenféle más kocsival sűrítették a követést.

Egy még nem nosztalgia T3-as: az ideiglenes északi végállomás, Kobylisy alatt pár megállóval (Vychovatelna) ereszkedik le a lejtőn egy T3R.P.

Ez az utasokat nem szállító T3-as is erre járt.

Nem kapcsolódik a témához, de a nosztalgiakocsira való várakozás közben ilyet is sikerült fotózni. A Škoda 14T-hez Prágában a 2000-es évek második felében nagy remények fűződtek, de viszonylag hamar kiderült, hogy nem annyira jó ez. A guruló lépcsőház kialakítás (csak a befüggesztett részek alacsonypadlósak) egy dolog, de néhány év üzemelés után előjöttek olyan műszaki problémák, amelyek végül a teljes sorozat leállításához vezettek (mármint Prágában a teljes sorozatot). Utána egy ideig ment az ötletelés a hogyan továbbról, állítólag szóba került az eladásuk is. Végül elkezdték megcsinálni őket, elvégre mégiscsak tizenpár éves villamosokról van szó. Ennek például a belső teréhez is hozzányúltak illetve kapott újabb fényezést is.

Nem lehet elégszer leírni, hogy mi mennyire jól jártunk a Combinóval.

Az előzőnél már sokkal jobb utódtípus 15T, annak is a második szériája. Ilyen se járt szerintem még a 23-ason. Bár valószínűleg sokan örülnének neki, ha már ezeket is a nosztalgiajáraton kellene tartósan járatni…

Végre feltűnt az a jármű is, ami miatt ennyit kellett ebben a megállóban várni: egy classic T3SUCS szerelvény. Vicces volt, hogy a menetrendben nem csak az alacsonypadlós indulásokat jelölték, hanem külön a nosztalgia indulásokat is.

Egy újabb csörömpölő 15T vonal másik végén, Vypich-nél.

Felújított T3-as ugyanitt. Kellett pár kép innen, de igazából teljesen mindennapos látvány ez itt, csak nem 23-as van a villamos kijelzőjén.

Az alacsonypaldót főleg Škodák szolgáltatták, de amint látható, volt PLF is kint. A képen a Palmovka “mindenhonnan-mindenhova” kereszteződésén csattog keresztül a T3-as.

Ez viszont egy érdekesebb fogás: némi extra dekorációt is tartalmazó T3SUCS a múzeumból (Střešovice kocsiszín) kiadva.