A Margit hídon a forgalmi rend változatlan,az északi oldalon azonban már javába zajlik a pályalemezek cseréje. A villamosok változatlanul a déli oldalon közlekednek, ahogy ez a fenti képeken is látszik. A jobboldali képen látható bakdaru a régi és az új pályalemezek mozgatására szolgál.

A szigeti bejárónál lévő aluljáró lépcsőit elbontották, így onnan most jól lehet látni a híd szerkezetét. A szárnyhídon most a Buda felőli járdát nyitották meg a gyalogosoknak, innen készült a jobboldali kép. Apropó járda: a déli járda az átépítés ezen szakasza alatt elméletileg a gyalogosoknak lenne fenntartva, de sajnos a biciklisek egy része a kint levő KRESZ tábla és egy külön figyelmeztető tábla ellenére sem képes/nem akarja megérteni, hogy most nem lehet a járdán tekerni (ha nincs tömeg, nem zavarnak, de egy teli járdán lecsengetni az ott szabályosan közlekedőket, hát hogy nem mondjam enyhén …). Amikor az egyik kamikáze elsodort egy kislányt, akkor egy darabig rendőrök vigyáztak a rendre, de amióta ők eltűntek minden visszatért a régi kerékvágásba …

Buszok (bár a baloldali képen lévő járművet nem sokan nevezik így:)) a város különböző pontjain. A 435-ös kijelzője önteszten volt és éppen két felirat váltása közben lett lekapva, most nem a FOK-GYEM hibájáról van szó.

A Kerepesi út és a Fogarasi út elágazásánál a kerítésen keresztül némi zoom-al, egész jól lehet fotózni 2-es metró rámpáját: baloldalt az egyik duplalámpás 81-es, jobboldalt pedig egy Ev3-as. A vágányok között lévő “dobozok” (hivatalos nevükön balízok, a feladatuk a pontszerű adatátvitel a pálya a vonat között) az új vonatbefolyásolóhoz (ATC – Automatic Train Control) tartoznak. Az új rendszer lehetővé teszi majd az úgynevezett mozgóblokk rendszer, valamint képes lesz a vontok vezetésére is (a 3-ashoz hasonlóan emberi felügyelet mellett). Hogy ez mikortól fog működni, az persze jó kérdés.