Miskolcon tavasszal kezdetét vette a Zöld Nyíl nevű projekt kivitelezése, aminek keretében teljes egészében megújul a város kötöttpályás közlekedése. A vasúti pálya teljes egészében megújul, emellett az 1-es villamost meghosszabbítják Felső-Majláthig. A most közlekedő, használtan vett járműveket lecserélik, helyettük alacsonypadlós, a mai kor követelményeinek megfelelő villamosok fognak közlekedni. Ahogy az előbb már írtam, a projekt kivitelezése tavasszal ért el a látványos fázisig, ekkortól a villamosok csak a külső végállomás és a Thököly utca között közlekednek.  A belső szakaszon megkezdődött a vágányok felújítása. Mivel így a kocsiszín is el lett vágva a jelenleg üzemelő hálózat vágányaitól, az Újgyőri piac megálló közelében lévő MVK telephelyen alakítottak ki egy ideiglenes járműtelepet.

Először az 1-es vonal külső szakaszára látogatunk el. Az új járművek biztosan nagyságrendekkel jobbak lesznek, mint ezek a Mostból és Kassáról (alig) használtan vásárolt KT8D5-ösök, de én azért sajnálom, hogy nem lesz “kockatátra” Miskolcon.

Mivel a Thököly utcai végállomáson nincs lehetőség az egyirányú kocsik megfordítására, ezért most a 2-es villamos is Tátrával jár. A szűkös tárolókapacitás miatt az ideiglenes kocsiszínen kívül a Vasgyárnál és a Thököly utcánál is tárolnak kocsikat.

Még két KT8D5-ös az 1-esről. Az új járművek beszerzése (Debrecenhez hasonlóan) egyáltalán nem problémamentes, a Közbeszerzési Döntőbizottság májusban (ismét) megsemmisítette a miskolci villamostendert. Elképzelhető az is, hogy a sokak által már leírt c3-as pótkocsikkal is találkozhatunk még.

És most térjünk át a gumikerekűekre: AKD-s 280-as az Újgyőri főtéren és egy szóló MAN a repülőtérnél.

Egy Rába Premier és egy 435-ös Ikarus a belvárosban.

A felújítás alatt álló villamospálya a Széchenyi utcában és a 046-os Neoplan Centroliner. Ha minden igaz, ez a kocsi járt még 2009-ben Budapesten.

A középiskolások által az autómentes nap alkalmából “kidekorált” AKD-582-es az Avas lakótelephez tartozó, Avas kilátó nevet viselő végállomáson. Azt nem mondom, hogy tetszik, de nem is túlzottan ronda. A kirándulás másik apropója az aznap rendezett nyílt nap volt, így most onnan következik néhány (tényleg csak néhány) kép. Az E1-esekből az oktató kocsi kivételével (ő a tartózkodó a Thököly utcai végállomáson) az összes a telepen volt, de az udvar másik részében álltak, ahova (érthetően) már nem lehetett bemenni, a KT8-asokból pedig a teljes állomány kint van, így a telepen nem túl sok fotózható villamos maradt. A hógépről azért csináltam pár képet.

A buszokat viszont a napsütés szempontjából optimális szögbe állították be, ha az embernek szerencséje volt, akkor éppen el tudta kapni azt a néhány tizedmásodpercet, amikor épp senki se állt a fotózandó kocsi előtt :)

A teleplátogatás után még utazgattunk egy keveset, majd visszamentünk a Tiszai pályaudvarhoz, ahol még fotóztunk pár villamospótlót. Hazafele a Szinva IC volt kiszemelve, amit ebben a menetrendben Samu (BVmot) alkot. Ebből a sorozatból mindössze 3 darab készült a ’90-es évek közepén. A típus pályafutása során többfelé is megfordult, jelenleg a 80-as vonal négy Pest-Miskolc/Miskolc-Pest IC vonata van ilyennel kiadva.