A Kőbánya-Kispesten zajló építkezés május közepén újabb munkafázishoz érkezett: használatba vették a bal vágány (Köki felé menő irány) mellé épített új peront. Az új peron átadása után nem sokkal nekiláttak a régi peron egy részének elbontásához, a bontást azonban úgy kell végezni, hogy a jobb vágányon a forgalom fenntartható legyen.

Az új peron még csak részben készült el, de annyira azért használható, hogy ideiglenesen használatba lehessen venni. Amint látható, a régi peron felől részben elbontották a perontetőt, és elkezdődött az új perontető valamint az új felüljáró építése. A régi felüljáró természetesen megmarad, e mellé épül még egy “híd” a bal vágány fölé.

A munkálatok eddig a forgalom teljes körű fenntartása, illetve esetenként a bal vágány kizárásával folytak (ilyenkor ingavonat közlekedett a Határ út és Köki között a másik vágányon). Nyáron erre már nem lesz lehetőség, így a tervek szerint június 21-től a metró csak a Határ útig fog közlekedni. Azért írom, hogy a tervek szerint, mert eredetileg már e sorok írásakor is a Határ útig kéne járnia a metrónak, de a 15-én tartott bejáráson a BKV és a BKK szakemberei nem találtak mindent elfogadhatónak. Ekkor június 21-t jelölték meg újabb időpontnak. A vágányzár idejére az eredetileg Kökin végállomásozó buszok a Határ útig fognak járni, külön metrópótló nem lesz.