Júniusban másodmagammal ismét ellátogattam az osztrák fővárosba…

Mivel most is vonattal érkeztünk, az első képek a Westbahnhof előtti téren (Europaplatz) készültek. A Baumgarten felől érkező A1-es mögött látható épület az egyike annak a két épületnek, amelyek a BahnhofCity projekt keretében épületek a pályaudvar mellé. Az új épületek megépítésével együtt az állomásépület szintén felújításra kerül. Ez még nem fejeződött be, de a terület nagy része már átadásra került. A másik kép már nem itt, hanem az Alserbachstrasse-nél készült.

Egy 33-as és egy Sonderzug (amely a kint maradt viszonylatszámból ítélve előtte 2-es lehetett) ugyanitt.

Újabb helyszínek: a Stadtpark U11-essel és a 37-es villamos külső végállomásánál (Hohe Warte) lévő hurok ULF-el.

Hohe Warte-tól nem messze halad a Vorortelinie azaz az S45-ös.

Még egy kis S45-ös: a két Talent Heiligenstadt állomáson lett levideózva. Az állomáson az S45-ös vonatain kívül a Franz Josefs Bahnhof-ról induló vagy oda érkező vonatok állnak meg. Ezenkívül itt van az U4-es északi végállomása, és a D villamos sem halad innen túl messze.

Wien-Meidling, ezennel egy kicsit másképp. Mivel a fent látható felüljáróról már elég sokat fotóztunk, ezért most “egy felüljáróval arrébb” kerestünk fotóhelyet. A baloldali képen két alagút rámpája is látszik: a baloldalin a Südbahn elővárosi vonatai “bújnak át” a távolsági vonatok egyik vágánya alatt, a jobboldali pedig a még építés alatt álló Lainzer Tunnel egyik belső csatlakozási pontja (a másik az innen nem túl messzi Inzersdorf állomáson van). Ha elkészül a főpályaudvar, akkor a Westbahn távolsági vonatai itt fognak feljönni a föld alól, majd rövid tartózkodás után továbbindulnak a főpályaudvar felé.

Ugyanez a helyszín 4020-asokkal.

Az új állomás építése természetesen szükségessé teszi új tárolóvágányok és karbantartóbázis építését is. Ezeket a Südbahnhof és Meidling közötti szakaszon építik ki. A videón az említett karbantartóbázis látható, egy, a Stammstrecke-n közlekedő S-Bahn fedélzetéről.

4020-as motorvonatok Rennweg előtt. Az osztrák jelzők sok esetben tudnak úgy kinézni, mint egy karácsonyfa, itt épen a “szabad legfeljebb 40km/h, a következő jelzőn sebességcsökkentés nélküli továbbhaladás várható” jelzés. Érdemes egyébként megfigyelni a jobboldali képen lévő 4020-ast, ami már az új színterv szerinti fényezést viseli. Az új fényezésű kocsik eleinte a Franz Josefs Bahnhof vonzásköretében voltak megtalálhatók, később megjelentek a Stammstrecke-n is.

Vissza a villamosokhoz: egy hosszú ULF a Duna másik oldalán lévő Am Spitz megállóban és egy E1-es által (ja mégse, “merojanmárincsahatoson”) vontatott c3-as pótkocsi a v-nél.

Az időjárás itt szerencsére valamivel barátságosabbra váltott. A jó fényeket kihasználva vártunk itt még pár villamost. Az E2-es már átesett a korszerűsítésen, ami ebben az esetben a fokozatkapcsolós vezérlés szaggatóra való cseréjét jelenti. A LED-es kijelzők beépítése is igen előrehaladott stádiumban van, már csak néhány kocsi maradt, amely még célfilmekkel rendelkezik.

Szerencsére a napsütés a továbbiakban is maradt. Talent Ottakring-nél, és egy 46-os a Joachimsthaler Platz-on.

Valamilyen tekintetben 43-asok a Schottentor-nál. A villamosok követésében itt volt egy kis gubanc, ugyanis négy villamos érkezett, és indult is el gyors egymásutánban, majd utána hosszabb ideig semmi. A fotósoknak persze ez kedvező (nem kell sokat várni a következő kocsira), az utasoknak már nem annyira.

Legyen egy kép B1-esről is. mivel már nem volt túl sok idő, ezért elmetróztunk a Westbahnh-hoz, majd onnan villamossal nem túl messzi a Margaretengürtel-hez. Itt készültek a nap utolsó képei.