Az elmúlt pár hónap képeiből válogatva…

Kezdésnek álljon itt egy troli, ők túl sokszor úgy sem szerepelnek az oldalamon. A 412T-k már az ezredforduló után, 2002-2003-ban érkeztek a fővárosba, azaz viszonylag fiatalok. Ennek ellenére sajnos nem tartoznak a legjobb kocsik közé… A másik kép a Kossuth téren készült.

A közelmúltban a 61-es vonalán több helyen is csináltak ezt-azt a pályán, ami miatt a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között vágányzár volt érvényben. A Krisztina körút és az Attila út kereszteződése előtt volt beépítve az egyik kúszóváltó, ezen fordulhattak vissza a villamosok. A pótló a Királyhágó tér és Hűvösvölgy között közlekedett. Itt az utóbbi végállomás látható, különböző fényezésű (és beltartalmú) 280-asokkal.

Egy kis vasút: a 30-as (balatoni) vonal felújítása miatt a tapolcai vonatok Székesfehérvár kikerülésével Szabadbattyán – Börgönd – Pusztaszabolcs – Budapest útvonalon közlekednek. Ennek a következménye, hogy a terelés idejére ezek a vonatok egész végig dízelvontatással közlekednek. Baloldalt az egyik ilyen vonat látható egy remot Szergej által továbbítva. Jobboldalt pedig a 3-as Talent a Déli tárolóján.

A HÉV se túl sokat szerepel az oldalon, most ezt is pótolom valamelyest. Ezek az MX-esek Szigethalmon lettek lefotózva. Ez a megálló egyébként egész jól meg lett csinálva, a többi megállóhoz képest szerintem egész rendezett. Mondjuk a vágányokra egy alapos felújítás már igencsak ráférne, mert a pálya nincs a legjobb állapotban, hogy enyhén fejezzem ki magam.

A mai utolsó helyszín a Deák tér. Egy korábbi oldalon már volt egy videó az átépített szakaszról, de akkor még javában zajlott az építkezés. Mostanra befejeződött az építkezés, így fest az új végállomás.

Egy 435-ös a 9-es megállójában, és egy érkező 47-es. A felújítás természetesen nem csak a villamosokat érintette (jobban mondva az új végállomás és a hozzá kapcsolódó pályaszakasz csak egy eleme volt a projektnek), nem kicsit néz ki kulturáltabban ez a hely, mint pár éve…

Még két kép a végállomás be/kijárati részéről. A jobboldalin látható az elkészült fasor a vágányok között. Nem rossz!