Október 8-án alapvetően a WLB 125 éves jubileumára utaztunk Bécsbe, de ha már ott voltunk ellátogatunk pár olyan helyre is, amik eddig kimaradtak.

A 125 éves évforduló alkalmából két helyszínre szerveztek rendezvényt, az egyik a Wolfganggasse-i kocsiszín, ahol nyílt nap keretében meg lehetett nézni a kocsiszínt, valamint a WLB mostani és a régebbi járműveit. A másik helyszín Wiener Neudorf volt, ahol a 27-es gőzöst és a teherszállítás járműveit lehetett megnézni. Mi a Wolfganggasse-i kocsiszínhez mentünk először, így ezzel is kezdeném a beszámolót.

Wiener Neudorf és a Wolfganggasse között ez a két nosztalgiakocsi ingázott. A nosztalgiák nem jártak túl sűrűn, így sajnos utazni se tudtunk velük.

A hátsó tárolóvágányokhoz is ki lehetett menni, így az ott álló járművekről is csináltam pár képet.

A csarnokban különböző műsorok voltak, illetve az ilyenkor elmaradhatatlan flohmarkt. Az utóbbin különböző, a közlekedéssel kapcsolatos tárgyakat lehet venni, a különböző iránytábláktól kezdve a megálló táblákon át egészen a kocsik pultjában lévő  áram- és feszmérőig :)

Ezután a következő menetrend szerinti vonattal kimentünk Wiener Neudrof-ig, ahol újabb érdekes fotótémák adódtak. Wiener Neudorf egyébként a menetrend szempontjából “vízválasztónak” számít, a vonatok egy része ugyanis csak eddig az állomásig jön.

Neudorf-ban a teherszállítás járműveit lehetett megnézni. A WLB-s Taurusok nálunk sem ismeretlenek, az 1-es vonalon, és a Kelenföld-Ferencváros-BILK háromszögben rendszeresen lehet látni őket.

Nosztalgiajármű ide is jutott, az állomáson ez a gőzös mászkált fel-alá.

A menetrend szerinti forgalomnak természetesen most mennie kell. Az időjárás láthatóan nem volt valami barátságos, bár itt legalább még csak hideg szél fújt…

Ezután még kinéztünk Baden-be. Utunk során több iparvágány-kiágazást is láttunk, amelyeken láthatóan rendszeresen van kiszolgálás. Ami érdekes volt még, hogy errefelé talán még az átlagnál is sűrűbben vannak átszelések a két vágány között. Ezek valószínűleg a tehervonatok általi túlzott zavartatás elkerülése miatt kerültek beépítésre. A váltók kapcsán még annyit, hogy az összes olyan vágányban lévő váltó, amin esélyes személyvonatok közlekednek, állítható kereszteződésű váltók vannak beépítve. Ennek köszönhetően elmarad az U6-osról ismert nyikorgás-csattogás a váltókon.

Így fest a külső végállomás. Baden-ben a vonal ismét villamos jellegű lesz, a vonatok egy egyvágányú szakaszon keresztül érik el a Josefsplatz-on lévő végállomást. Baden-Viadukt megállónál egy kitérő is található, sűrűbb menetrendben itt van lehetőség a vonattalálkozásra.

Mivel itt már az eső is elég intenzíven esett, elég hamar visszaszálltunk arra a vonatra, amivel jöttünk. Visszaúton csináltam pár videót, ezeket vágtam össze a fenti videóba. Ahogy látható, itt azért már elég nagy sebességgel haladnak a vonatok.

A baloldali képen még Baden, a fotón látható Citaro egész új beszerzésű darab. A másik kép pedig már Bécsben készült, a Spittelau-nál. A Franz Josefs Bahnhof-ot és a hozzá kapcsolódó tároló egy része fölé különböző épületeket húztak, amely azt a hatást kelti, mintha az állomás a föld alatt lenne. Nem is tudom, hogy miért, de a fedett fotóhelyek ekkor már valahogy jobban vonzottak minket… :)

Legyen végre villamosos kép is! Baloldalt a Stefan Fadinger Platz, jobboldalt pedig a Reumannplatz.

És most valami egészen más: az épülő főpályaudvarból 2010 nyarán még nem túl sok látszott, mostanra viszont van, ahol már a tetőt építik. Persze a késztől ez még nagyon messze áll, de 2015-ig még bőven van idő. A jobboldali kép hátterében látható a Südbahnhof-ból megmaradt rész, amelyet az új állomás átadásáig fognak használni.

Meidling fele már látható az új vágányok nyomvonala is. A Matzleinsdorfer Platz megálló vonalában egy átemelési műtárgy lett betervezve, ez részben már el is készült. Az állomásra mind nyugatról, mind délkeletről két irányból érkeznek vonatok. A vágányok úgy lesznek kialakítva, hogy a különböző úti célú, de azonos irányba haladó vonatokat egy peron két oldalára lehessen fogadni, ezzel megkönnyítve az átszállást. Ezt értelmesen csak szintbeli kereszteződések nélkül lehet megvalósítani, ezért az állomás mindkét végén lesz egy-egy átemelési/bújtatási műtárgy. A kép hátterében látszik az újonnan kiépített karbantartóbázis/tároló, emögött van Wien-Meidling állomás.

“Hajóvonták találkozása szabad!” Egy Pestről érkező Railjet és egy (feltehetőleg) Lengyelország felé tartó EC az ideiglenes elkerülővágányokon.  A háttérben lévő üres területen volt a Südbahnhof épülete.

Egy videó már lefele jöhet. A fenti fotók a Südtiroler Platz-nál lévő Bahnnorama-ból készültek, ahonnan az építkezésen kívül természetesen a városra is csodálatos kilátás nyílik.

A Bahnorama után átmetróztunk a Duna másik oldalára, egészen pontosan a Kagraner Platz-hoz, ahonnan a következő kiszemelt viszonylatunk a 31A indul. Előtte azért a Kaisermühlen-nél leszálltunk egy kép erejéig. A jobboldali kép már a 31A másik végállomásánál, az Ödenburger Straße-nél (azaz Soproni utca) készült.

További “büdösbuszok”: a 38A szvsz. a város egyik legjobb járata; a belső végállomása Heiligenstadt-nál van, a külső pedig a Bécset körülvevő hegyekben van, amiből kifolyólag jobbnál jobb helyeken megy végig. Mi a Cobenzl Parkplatz-nál szálltunk le pár kép erejéig, ide a 38A-n kívül a 43A is feljár. Az utóbbit a Wiener Linien egyik alvállakozója, a Dr. Richard üzemelteti.

Befejezésül kép vaskerekű jármű: a 2-es nyugati végállomása (Ottakringer Str./Erdbrustgasse) előtti megállónál a villamosok egy ilyen hangulatos téren haladnak át. A másik kép már közvetlenül a vonatunk indulása előtt készült a Westbahnhof-on. Ő az ÖBB legújabb Werbelok-ja, amely az ÖBB digitális távközlési rendszerét kiépítő céget népszerűsíti.