Előző oldal

A második napon a Výstaviště-nél kezdtünk, így a képek eredeti sorrendjét követve itt kezdem a beszámolót

A Výstaviště egy hangulatos végállomás, ami egy park szélén kapott helyet. A képen egy T3R.P érkezik a végállomásra.

Egy másik T3R.P szerelvény a felszállóhelyen. A korszerűsített T3-asok közül jelenleg ebből a verzióból van a legtöbb.

A következő kocsi ez az alacsonypadlósított KT8D5-ös.

A hurokvágány a parkban kapott helyet, ebből a szemszögből szvsz nem kicsit van erdei vasúti hangulata a helynek :) Azt azért érdemes kiemelni, hogy itt sem aprózták el a tárolóhelyek kiépítését: a hurok bejáratánál van egy kétvágányú rész, utána a várakozóhelyen még egy (ennek a bejárata látható a képen). Ezenfelül a várakozóhelyről visszatolva elérhető még egy csonkavágány, ahova szintén befér pár csatolt egység.

Egy T3R.PLF ugyanitt.

Ez pedig egy korszerűsített T3-as utastere.

Ottjártunkkor a város több pontján is volt vágányépítés miatt terelés, az egyik ilyen vágányzár apropóján közlekedett a 31-es ingajárat. A rövid szakaszon egy KT8-as ingázott, a másik kocsi a tartalék.

Két kép erejéig térjünk át a vasútra: egy szóló City Elephant Praha-Smíchov állomás végponti váltókörzetében.

Egy “Bz” (itt természetesen nem így hívják őket, a Studenkák Csehországban 810-es sorozatként futnak) halad ki az itt kiágazó mellékvonalra.

A következő témánk a barrandov-i villamosvonal lesz. A vonalat 2003-ban adták át, az új szakasz a Hlubočepy megállótól indul, majd egy lakótelepet feltárva éri el a végállomást (Sídliště Barrandov). A kicsit LRT jellegű szakasz legérdekesebb része rögtön a  Hlubočepy után lévő híd, amelyen a villamosok feljutnak arra a fennsíkra, amelyen a lakótelep található.

Még egy kép erről a hídról. Figyelemreméltó, hogy csak a villamosnak képesek voltak egy ilyen hidat megépíteni.

Ez pedig már a végállomás (Sídliště Barrandov). A képen jól végigkövethető  a cseh villamosok formavilágának fejlődése :)

Az előző képről már ismert PLF és egy másik korszerűsített T3-as a hurokban. A háttérben egy másik, hasonló jellegű városrész.

A vonalon két alagúti szakasz is van, mindkettő a Chaplinovo náměstí megállónál. A csatolt T6-os a belváros felől érkezik.

Ugyanennek az alagútnak a másik vége, a K Barrandovu megállóból fotózva.

Ugyanez a hely egy teljesreklámos vonattal.

Az új szakasz első (vagy ha a belváros felé haladunk, akkor utolsó) megállója a Geologická. A barrandov-i vonalon a  megállók elég jól ki lettek építve, a peronok felet végig van perontető, mindenhova kerültek kijelzők, stb.

Barrandov-ból busszal viszonylag hamar át lehet jutni a Moldva másik partjára, ahol a 3,-as 17-es, 21-es villamosok járnak. Az alacsonypadlós KT8-as a Sídliště Modřany megállóban lett lefotózva. Elég sajátos dolog, hogy a városból érkező villamosoknak ez a megálló a végállomása, innen utasok nélkül mennek el a végállomásig (Levského), ahol csak a befele menő iránynak van megállója.

Egy 15T érkezik a város felől.

Egy T3R.P szerelvény ugyanezen a vonalon, a Poliklinika Modřany megállónál.

Az  Air France reklámját hordozó “kollégája” ugyanitt.

Ugrás a város egy teljesen más részére: a Průběžná nevű megálló 14T-vel. Az utóbbi pár képen már látható napsütés szerencsére maradt a továbbiakban.

T3SUCS

T3R.P

És végül egy T3R.PLF

Következő oldal >