Két külföldi galéria után következzen pár kép az elmúlt pár hónap fővárosi történéseiből

Először is némi pályafelújítás: balra a 18-as vágányépítésénél segédkező aláverőgép, jobbra a Döbrentei téri elágazás. Ekkor még csak egyenes irányba használták.

Combino a Margit híd budai hídfőjénél, és egy tanulóvonat a Stadionoknál. A két oktató Tátra közé ezennel egy “sima” kocsit csatoltak.

Volt tesztbusz is mostanság: ezennel egy miskolci Neoplan Centroliner. Mint minden csuklós tesztbusz, ő is Albertfalva vasútállomásnál lett megörökítve:)

Több hónapos csúszás után végre használatba vehették a villamosok a budai rakparti vágányokat. A képeken az újonnan épített Clark Ádám téri megálló látható. Ezt a megállót az Ybl Miklós tér és a Lánchíd megállók helyett építették a Lánchíd déli oldalán.

Még két Ipari az új pályán. A vágányok melletti terület meg hagy maga után némi kívánnivalókat, de remélhetőleg azt is hamarosan befejezik. Jobboldalt egy, a 20-ai lezárások miatt a Clark Ádám téren visszafogó 19-es.

Szintén a huszadikai terelések (konkrétan a Lánchíd lezárása miatt) lehetett 16-os buszt fotózni a Döbrentei téren. A 216-os viszonylat csak a Deák tér és a Dísz tér között járt, egyfajta betétjáratként.

Befejezésül pedig két nagyvas: egy érkező Railjet a Keletiben és egy, a MÁV-Cargo rendelkezésére bocsátott ÖBB Bika Kelenföldön. Az utóbbi színterve szerintem kimondottan jól sikerült.