Előző rész

Az előző részt ott fejeztem be, hogy Budafokról elindult a Körút felé az első két nosztalgia…

A csatolt Ganz és a Bengáli egyelőre még az udvaron várakozik.

A következő két jármű a 436-os és a Muki.

Az utóbbi kicsit közelebbről.

A 7061-es után a Hóseprő is elhagyja a kocsiszín területét.

Ez pedig már a forgalmi kitérő. Az UV errefelé hosszú évtizedekig mindennapos látvány volt, a különböző nosztalgiameneteknek hála most se olyan túl ritka.

A Bengáli viszont nem az a jármű, amivel olyan sűrűn lehetne találkozni a Fehérvári úton.

Nem sokkal utána érkezett a két szóló Tatra.

A korszerűsített verziót a T5C5-ös sorozat második prototípusa, a 4001-es képviselte. Furcsa ezeket a kocsikat így, szólóban látni, pedig a legtöbb helyen vagy így, vagy A-B véggel csatolva üzemelnek a különböző Tatra villamosok. Inkább a nálunk megszokott B-B véggel való csatlás a ritkaság.

A csatolt KCSV-re várva sikerült megörökíteni az itt levő két SOR-ból a szólót. A csuklós kocsit volt szerencsém kipróbálni. Hát nem is tudom… láttam már jobbat is…

A csatolt KCSV a Nyugatinál. Azért ez se az a túl gyakran előforduló konstelláció…

A másik irányból a csatolt ICS érkezik. Ez egészen a közelmúltig mindennapos látvány volt. Azt persze nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő,  simán lehet olyan helyzet, hogy a Ganzoknak valami miatt be kell segíteniük a Körúton.

A TW viszont semmiképpen se szokványos errefelé. Főleg csatolva nem. És főleg nem 4-es villamosként…

A nap további részében a Széll Kálmán tér volt a rendezvény központja. Egyrészt innen indultak a különböző nosztalgiajáratok, másrészt pedig a tér vágányaira voltak kiállítva a reggel felvonuló járművek, illetve pár másik jármű is. Többek közt például a 1303-as, azaz a KCSV5-ös.

Ismét a Körút: a KCSV érkezik az Oktogonhoz. Ebből a beállításból jól látszik, hogy az Andrássy út szintje egy kicsit meg lett emelve, hogy legyen hely a földalatti alagútjának. Érdekesség, hogy a Körút alatti csatorna már az alagút alatt van elvezetve. Ez az adottság annak idején körülbelül be is határolta az alagút magassági paramétereit.

De vissza a “villamosünnephez”: a KCSV már visszafele a Széna téren.

Az egység másik vége.

Ezután felszálltunk a nem sokára induló nosztalgia UV-ra, majd egy szerény Széll Kálmán tér – Gellért tér – Újbuda-központ – Budafok, Városház tér – Újbuda-központ – Körút útvonal “levillamosozása” után a Blahán szálltunk le róla.

Nemsokára várható volt a kéttengelyes nosztalgiák érkezése. Először a 436-os…

.. majd pedig a 611-es.

A villamosokkal bárki utazhatott, sokan szerintem nem is kifejezetten ezért jöttek ki, csak éppen erre jártak, és ha már úgy is útba esik, miért ne szállnának fel. Egy ilyen járművel való utazás nyilván nem csak a megrögzött közlekedésmániásoknak élmény. Az érdeklődés mindenesetre nagy volt, alig lehetett felférni.

A sztár továbbra is a 2624-es…

A kocsi felújításakor gondosan ügyeltek többek közt az utastérben lévő felhívások/reklámok korhűségére is.

Jön a következő…

A végére egy videó a Margit híd budai hídfőjétől. Óriási köszönet és gratuláció mindenkinek, aki valamilyen formában részt vett a nagyszerű program lebonyolításában!