A nyár sok más mellett a vágányfelújítások időszaka is, az idei nyáron pedig bőven kijutott ezekből. A már szokásosnak mondható nyári Körút-felújítás mellett idén más vonalakon is felújítják a legkritikusabb részeket, ami a mostani ütemben a Déli és a Széll Kálmán tér közötti szakaszt jelenti, illetve Fehérvári utat a Művelődési háznál. A lezárások miatt a Dél-budai villamoshálózat ismételten el lett vágva a villamoshálózat többi részétől, de ez most annyival lett megspékelve, hogy a Fehérvári út miatt a két Dél-budai kocsiszín (Kelenföld, Budafok) egymástól is el lett vágva.

A fentiek miatt erre az időre a kocsikiadást is át kellett szervezni: a 61-es északi része a szokásos rend szerint Szépilonából van adva K-Tatraval, viszont a déli részt most Kelenföld adja iparival.

Az  egyik 61-esre beosztott ICS kapaszkodik fel az Alkotás úton.

Ugyanő közelebbről. Az Iparik nem teljesen ismeretlenek a 61-esen, hiszen 1980-ig ezekkel volt adva a vonal. ’80-ban az akkor újnak számító Tatra-k váltották őket.

A BAH csomópont ICS-vel.

A következő kocsi érkezik a Karolina úthoz. Ha minden jól megy, akkor augusztus 20-ig végeznek a felújításokkal, és visszaáll a megszokott rend a 61-esen (is).