A mai bejegyzésben a buszoké a főszerep, azon belül is elsősorban a midiké.

Az S91-es után ismét újabb midivel bővült a fővárosi flotta. Az MKT-401-es MAN midi a Kontak Busz tulajdona és az S91-eshez hasonlóan határozott időre vette bérbe a BKK. Mivel zömében a 27-esen jár (ezen kívül a 203-asra van még beosztva), ezért ő is a “szokásos” helyen, a Búsuló Juhásznál lett lefotózva.

A Szüret utca találkozásánál. Nem rossz busz, de sajnos csak ez az egy van belőle, és az S91-eshez hasonlóan ez sem a BKV tulajdona.

Egy (nélimeg) felújított 405-ös a várban, a Bécsikapu téren.

Egy még fel nem újított példány ugyanitt.

Persze nem a 405-ösök miatt jöttem fel ide, hanem emiatt az elektromos tesztbusz miatt. Ez ugyanaz a konstrukció, mint amilyet Bécs állított forgalomba a közelmúltban, azzal a különbséggel, hogy erre a kocsira nem került áramszedő, ami miatt csak a garázsban van lehetőség tölteni.

Érkezés a Széll Kálmán térre. Amíg van ülőhely, addig nagyon jó vele utazni, de állóhely nemigen van benne. Ha 2-3 álló utasnál több van, akkor azok már nemigen tudnak értelmes helyre állni az utastérben. Ez persze kisebb-nagyobb különbségekkel igaz az összes ilyen jellegű buszra.

A végére pedig egy kicsit más téma: a BKV nemrég elkészült, eredeti állapotára visszaalakított nosztalgia 260-asa a Népligetben kiállítva. Ráncajtók, Trilex híd, miegymás…

Így fest belülről. Nem rossz, köszönet érte a BKV-nak!