Az előző bejegyzésben 30-as fővárosi részének átépítéséről írtam, most pedig mutatok pár képet az elkészült pályáról.

Nagytétény páratlan (Székesfehérvár felőli) vége. Amint már korában említettem, itt három vonatfogadó vágány épült. Az első kettő a két átmenő fővágány, a harmadik vágány pedig előztetésre illetve tárolásra szolgál. A képen jól látszik az előző bejegyzésben szintén említett nagysugarú kitérők egyike.

Peronokat ne keressünk, az új Nagytétény állomás utasforgalom számára nincs megnyitva. A harmadik vágányból ágazik ki a kép jobb oldalán látható két vágány: a közelebbi egy csonka, a távolabbi pedig egy iparvágány.

Tárnok fele nézve. Amint látható, a két fővágány közötti kapcsolat is nagysugarú váltókkal épült ki.

Az állomáshoz csatlakozó nyílt pálya, a híd magasságában Tétényliget megállóhely látható.

Kastélypark egy újonnan épített megállóhely Nagytétény páros végénél, a peronok mögötti jelzők már Nagytétény bejárati jelzői. Ésszerű döntés volt Nagytétényben megszüntetni az utasforgalmat, és helyette itt építeni új megállót. Ez a hely sokkal közelebb van a központhoz, míg Nagytétény kis túlzással a semmi közepén volt..

Kelenföld felé tekintve.

A peron egy kis részén perontető is épült. Amennyire negatív a véleményem az új Budafokról, annyira pozitív erről. A kivitelezés igényesnek látszik, ráadásul a menetrend is emberi formában van kirakva. A menetrend felett egy külön tájékoztató, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy az utastájékoztató rendszer kiépüléséig az utas figyelje a menetrendet. Majd végül türelmet és megértést kér. Lehet ezt így is… Remélhetőleg ez esetben sikerül valahogy megoldani a hely védelmét, és ez nem fog Barosstelep* sorsára jutni.

Barosstelep egy, a 2000-es évek közepén épített megállóhely a 40-esen, amit az átadás után teljesen leamortizáltak a helyi elemek. Az utastájékoztató rendszer kijelzőit végül a vasút inkább önként szerelte le, elébe menve a dolgoknak…

A megállóhely kezdőponti végén egy iparvágány-kiágazás is található, ez volt az a vágány, aminek a kapcsolatát az átépítés alatt is biztosítani kellett (az előző bejegyzésben hibásan szerepelt Érd-Alsó).