Sajnos a közelmúltban időhiány miatt (ismét) volt itt némi csend, most ezt töröm meg ezzel poszttal, melynek témája a meghosszabbított bécsi U2-es lesz.

A bécsi metróvonal-hosszabbítások az utóbbi időben szinte kizárólag ezt a vonalat érintették, ennek eredményeképpen először 2008-ban átadták a  Schottentor – Stadion szakaszt (az új pálya a Schottentortól kezdődik, nem a Schottenringtől), majd pedig 2010-ben a Stadion – Aspernstraße hosszabbítást. Mindkét hosszabbítás egy előre kitalált koncepció része volt már, ennek a harmadik és egyben befejező elemét adták át idén októberben. Ez a projekt az Aspernstraße – Seestadt szakaszt tartalmazta.

Idáig semmi különleges nincs a történetben, viszont Seestadt finoman szólva sem az a városrész, amilyet az ember alapesetben maga elé képzelne egy metróvégállomás kapcsán. Ebben az esetben egy még most kiépülő teljesen új, ha úgy tetszik, akkor a szó szoros értelmében zöldmezős beruházással épülő városrészről van szó. Az U2-es pedig ezt hivatott összekötni a belvárossal.

Ez az új városrész többnyire még csak tervek és különböző grafikák szintjén létezik, a metró pedig a szántóföldek feletti magasvezetésű pályán éri el a leendő központot.

A vonal Apsernstraße és Aspern között a szokásos külvárosi környezetben fut, az utolsó megállóköz viszont olyan, amilyet nem mindenhol lát az ember…

Nem, ez még nem az európai nagyvárosokat összekötő mágneses lebegtetésű vasút pályája, ez csak az a hely, ahol az U2-es metró eléri a városközpontot :)

A kihúzó és a tárolócsarnok. Ez utóbbi hosszabbítással a vonalhossz annyira megnőtt, hogy egy ilyen tároló megépítése is indokolt volt.

Egy U2-es érkezik a város felől.

Érdekes lesz majd megnézni ezeket a képeket, amikor itt már házak és utcák lesznek.

Eltűnik a végállomás épületében…

Majd pedig továbbmegy a kihúzóba. Fotóhelynek biztosan nem utolsó, de vajon lesz itt valaha is akkora utasmennyiség, ami metróért kiállt? Egyelőre érthetően csak minden második vonat jön el eddig, a többit az Aspernstraße-nél visszafordítják. Az érem másik oldala pedig az, hogy a jelenlegi városhatár mentén lakók sem örülnek túlzottan a környék totális felforgatásának. Ahol a metró beér a földszintes családi házak közé, a vonatból több transzparens is látható olyasmi szövegekkel, hogy “fejezzék be a környék tönkretételét”, “nem kell itt több lakás” és hasonlóak.

A végállomás a mostanában szokásos stílusban épült. Azon a vonaton, amivel kijöttem ide, rajtam kívül már három utas is utazott. Vajon ez ebben az esetben soknak vagy kevésnek számít?

Ez pedig a kihúzó és a tárolócsarnok.