Olomouc (német nevén Ölmütz, magyarul pedig elméletileg Alamóc) városában egy júliusi napon volt szerencsém elönteni néhány órát. Vasárnap délután lévén persze túl nagy elvárásaim nem voltak, de turistáskodás közben azért így is sikerült pár képet kattintani történelmi belvároson átvágó villamosokról…

A város villamoshálózata tulajdonképpen egy nagy körből, és az ebből kiágazó sugárirányú vonalakból áll. Ennek a körnek az egyik felét az óvárost átszelő szakasz alkotja, a másik pedig a városmagot megkerülő körút. A hálózat kvázi központja ennek a körnek az északi felén található főpályaudvar (hlavní nádraží), az egyes járatok “szabadsági foka” körülbelül annyi, hogy a belvároson, vagy az említett körúton ingázik-e a főpályaudvar (egészen pontosan a közvetlen szomszédságában levő Fibichova nevű végállomás) és a külső végállomása között.

Az óváros szűk utcáiba persze nem lehetett könnyen elhelyezni a villamospályát, a vágányon nem csak itt csalinkáznak egyet egy-egy iránytörésen.

A korábbi oldalaimon már látott beállítás: a sétálóutcában leereszkedő villamos a Szent Vencel katedrálissal a háttérben. Vasárnap lévén persze klasszikus T3-s egyáltalán nem volt kint, az ilyenkor nem túl gyakran járó járatokat simán ki tudják adni VarioLF-el, és néhány Skodával illetve Inekonnal. Annyira nem ismerem a helyi viszonyokat, de nem lennék meglepve, ha Olomouc lenne az első cseh város, ahol véglegesen eltűnnek a T3-asok a város utcáiról. A cseh pályaszámos oldal szerint T3SUCS-ből már csak néhány darab van meg, de a korszerűsített verzióból is van már sok selejt.

Az oldal zárásaként az előző képen már látott VarioLF a Žižkovo náměstí-n.