A csehországi kirándulásomból született oldalakon először Olomouc, majd pedig Ostrava villamosairól írtam. Kirándulásom harmadik napja alapvetően a hazautazásról szólt, de ez a nap is tartogatott jó pár érdekes fotólehetőséget…

Ostravába csak egy egynapos látogatást tettem, még aznap este vissza is tértem Olomoucba. A következő nap első képe a már látott Náměstí Národních hrdinů-n készült, szerencsémre egy T3SUCS-t sikerült itt lencsevégre kapni.

Egy Inekon Trio az 1-es, a 4-es és a 6-os belvárosból kivezető részén.

A közelben van az egyik villamos-vasút kereszt is. A keresztező vasútvonal nincs villamosítva, így itt nem kellett olyan megoldásokat alkalmazni, mint Budapesten a ma már csak papíron (vagy már azon se) létező 29-es villamos – nagyvasút keresztezésnél.

A belváros szűk utcáin kanyargó villamosvonalról is kellett még kép. Csatol VarioLF-ről még úgyis csak a 3-as villamos kapcsán mutattam képeket, erről a formációról eddig még nem.

Szombat ellenére meglehetősen sok T3-as volt kint, amint én persze kicsit sem bántam.

Tatra villamos egy díszkövezett belvárosi téren. A konstelláció hasonló, mint az előző képen, csak ez már a kb. 65 kilométerrel nyugatabbra levő Brno. Ide kicsit kalandosan érkeztem meg, ugyanis az egyik köztes vasútállomáson vonatpótló buszra kellett átszállni. Na mindegy, legalább a gyakorlatban is láthattam mi is az, amit a Volán-fanatikusok csak falujáró buszként emlegetnek :)

Pont jókor érkeztem, mert ekkor járt erre az ilyenkor menetrend szerint közlekedő nosztalgia is. A kéttengelyes kocsi a Nové Sady és a Česká között ingázott.

Eddig az ilyesmit sikeresen elkerültem, most egy kép erejéig ez a típus is felbukkan azért az oldalon.

Meg a hosszabb és egy kicsit újabb 13T, alias “Sícipő” is.

Az egyik T3R. Az “R” ebben az esetben természetesen nem a Romániának eladott kocsit jelenti (mint a T4R esetében), hanem a műszaki tartalomra utal. Az itt látható 1615-öst egy T3SUCS-ből építették át,  a többi T3R-t pedig már eleve így építették a ’90-es évek második felében. Ami a műszaki tartalmat illeti: az újabb homlokfal mellett a fő különbség az akkori kornak megfelelő egyenáramú szaggató.

A Česká-nál van egy fordítóvágány is, ezen akkor éppen az x3-as alacsonypadlósított KT8-asai fordultak. No meg a nosztalgiajárat, ami hamarosan érkezni fog…

A nosztalgiavillamos mellett volt nosztalgiatroli is, egy ostravai illetőségű Škoda 17Tr.

Hétköznapi, és kevésbé hétköznapi járművek, kihúzónál. A háttérben a környék látképét uraló jellegzetes Szent Tamás templom.

Egy “majdnem megázás” erre a napra is kijutott, most is az utolsó pillanatban sikerült fedett helyre menekülni, ami ezúttal a főpályaudvar volt. Ez a kép elég jól érzékelteti, hogy mekkora felhőszakadás is volt! Ez az inga (igen, az elején egy vezérlő van) Olomoucba indul majd. Az én vonatomig sem volt már túl sok idő, így maradtam az állomáson. Ezzel a képpel zárnám is az oldalt, köszönöm a figyelmet!