Az odaúton nem túl sokat fotóztuk, minél hamarabb igyekeztünk a főműhelybe érni. Az első lencse elé kerülő jármű ez az U2-es ikerkocsi volt. Ez a típus a 70-es években beszerzett metrókocsik teljesítményelektronikával korszerűsített változata. A sorozat kocsiszínileg az erdbergi telephez tartozik, ebből kifolyólag főleg az U3-ason találkozhatunk velük.

A szomszédos vágányon egy második szériás hosszú ULF (B1) volt látható. Jobboldalt pedig a mi töfijeink helyi változata.

Két másik belszolgálati jármű: a baloldali kocsi pályafutását a ’60-as években kezdte. Típusjele C3 volt (nem összekeverendő a most is üzemelő c3-as pótokkal). A sorozatból csak ez az egy kocsi készült el, ezt építették át a ’82-es leállítását követően munkakocsivá. Jobboldalt pedig egy “postaláda”, azaz a Mukik itteni megfelelője.

Egy E1-es és egy metrókocsi-egység egyik darabja a csarnokban. Az U és a különböző utódsorozatai mind ikerkocsis kialakításúak, az egység két kocsija közötti csatlás vonalon nem bontható.

Megújuló U-k és egy E6-os a csarnok hátsó részében. Az utóbbival nem tudom, hogy milyen céljai vannak a WL-nek. A sárga villogóból következtetve esetleg munkakocsi lenne belőle?

Egy hosszú ULF egy darabja (ha jól tévedek, ő volt a nagy port felverő járműtűz áldozata) és egy teherkocsi ugyanebben a csarnokrészben.

A szomszédos csarnokrészben történik a buszok szervizelése, illetve az említett csarnokrész előtt van hely a buszok tárolására.

ULF villamos a telepen vágányain, és megbontva az egyik csarnokban. Az utóbbin jól látszik a csukló felépítése. A csukló megfelelő irányba állítását egyébként egy számítógéppel vezérelt szerkezet végzi.

További műszaki részletek: az ULF-hez tartozó kerekek, és az U típusú metrókocsik szervós kapcsolóhengere.

Egy Padovába szánt Bombardier Flexity Outlook a csarnokban. Mivel a gyár Bécsben található, ezért adja magát, hogy itt teszteljék a legyártott villamosokat. Jobbra egy metrókocsi az udvaron (csak mert már régen volt:)).

A WLB is részt vett a rendezvényen egy TW400-assal és az egyik nosztalgiakocsijukkal. Az utóbbi több más régi és mostani villamossal egyetemben az udvaron rótta a köröket.

A 2-es ULF különböző típusú metrókocsikkal a háttérben, és egy “v” kocsi egy E1-es mellett. Valószínűleg ez a kocsi volt a Stadionnál történt túlfutásos baleset résztvevője. Mögötte pedig az “ős ULF”-ből látszik egy darab.

Miután a főműhelyben végeztünk, a városban folytattuk a fotózást pár olyan helyen, amik eddig kimaradtak.

Persze a kedvenc járműveim fotózását most sem hagyhattam ki :). Baloldalt Hietzing, jobboldalt pedig az Alser Straße megálló.

B1-es ULF-et a főműhelyben már látunk, de megnéztük őket a forgalomban is. A sorozat első néhány példánya a 43-as vonalra van beosztva. A kép a külső végállomáson (Neuwaldegg) készült.

Ezután visszatértünk egy kicsit az U4-esre. Baloldalt egy U11-es hagyja el Meidling Hauptstraße metróállomást, jobboldalt pedig egy Siemens v/V nem messze az előbbi kép helyszínétől. Ezek a 6 egységes egyterűek kétféle típusú kocsiból épülnek fel: négy “V”típusú vezetőfülke nélküli motorkocsikból, és két “v” típusú hajtás nélküli vezérkocsiból. Jelenleg az összes Siemens 6 kocsis összeállításban közlekedik, de van lehetőség 4 részes vonatok képzésére is.

Még egy kép a korábban már látott Hietzing állomásról. Jobboldalt pedig egy 31-es érkezik a Friedrich Engels Platz-ra.

A nap utolsó képei az 1-es villamosról készültek: balra a Schwedenplatz, jobbra az USTRABA Matzleinsdorfer Platz megállója.