Március 14-én lesz tíz éve, hogy megérkezett a bécsi Siemens gyárból az első Combino a fővárosba. Ma már szerencsére gyakrabban érkeznek új járművek Budapestre, de akkoriban hatalmas eseménynek számított, hogy új, korszerű jármű érkezik a budapesti sínekre. Ennek megfelelően rengeteg érdeklődő követte végig az első budapesti Combino útját Ferencvárosból a Hungária kocsiszínbe.

A Combinot Ferencvárosban gurították le a speciális -villamosok szállítására készített- vasúti kocsiról, majd pedig egy csatolt Ganz vontatta át a Hungáriába.

A második Ganz mögött…

… pedig ott figyel az új jövevény. A tükrök és a különböző takarólemezek a szállítás idejére le lettek szerelve róla, és persze pályaszám sincs még rajta.

A menet a kocsiszínbe vezető vágányokon.

A több, mint 100 méter hosszú vonat befordul a Sport utcába.

A Sport utcában egy távoli…

… és egy közeli kép.

Itt pedig már a kocsiszín udvarán pihen. Elől éppen a Ganz és a Combino közötti csatlást szedik szét.

Ezt követően rendben megérkezett a többi 39 darab is, ezek átszállítása (a forgalom zavartatása miatt) már főleg éjszaka zajlott. Illetve ha jól emlékszem, akkor egy idő után már Ferencvárosban történt a beüzemelés, és a villamosok a saját lábukon (értsd: nem vontatva) jöhettek át ide.

Így, 10 év távlatában már bátran kijelenthető, hogy Budapest jól járt az NF12B-vel. Komolyabb műszaki probléma nem volt velük. Először volt egy ajtóhiba, amit a Siemens hamar javított, a felsővezeték-botrány pedig könnyen belátható, hogy nem a jármű hibája. A futásuk minősége pedig messze túlszárnyalja az Európa-szerte divatos multicsuklós villamosok futását, durva amortizáció még az itteni pályaállapotok mellett sem látszódik rajtuk. Azt is fontos megemlíteni, hogy nálunk szerencsére szóba sem jöttek olyan ügyek, mint például a Variobahnoknál, ahol a kerekek komponensei kezdtek elválni egymástól. Emiatt több alkalommal is leállították különböző városok villamosait, illetve a megszokottnál jóval sűrűbb vizsgálatokat kellett előírni. Vagy említhetném Prágát, ahol a szintén 2006-tól beszerzett Škoda 14T flotta mára eljutott oda, hogy néhány kocsi kivételével a teljes sorozat a kocsiszínekben pihen. Szintén a kerekekkel, és a hajtáslánc más elemeivel voltak problémák. Volt már olyan kocsi, amit selejteztek, és egy időben az is komolyan szóba került, hogy vevőt keresnek a villamosokra…