Mindenekelőtt egy rövid szolgálati közlemény: ha jelen sorokat olvasod, akkor minden bizonnyal feltűnt, hogy változott az oldal megjelenése. Az előző designt megvalósító template sajnos már nem volt kompatibilis a Firefox újabb verzióival, aminek köszönhetően a szélső menü bekerült a tartalom alá. Ezzel a formai megújulással remélhetőleg megeloldózik ez a probléma.

És, hogy valami érdemi tartalommal is szolgáljak, mutatok pár képet a prágai közlekedési múzeumból. Korábban már írtam innen egy hosszabb beszámolót, most csak egy rövidebb oldalt prezentálnék, pár akkor még nem látott újdonsággal.

Az első újdonság, hogy bővült az Ikarus gyűjtemény: a már régóta itt levő 280-as mellé a múzeumba került a kevés ide gyártott E91-es midibusz egyike.

Nálunk még ki tudja meddig lesznek a mindennapok részei, itt 2000 óta már a múlt… Tudom: pontosan ilyen felszereltségű, ráncajtós kocsi nem közlekedik Pesten sem, de olyan sokban azért a mostani kocsik szolgáltatási szintje sem különbözik ettől.

Megrögzött Tatra fanatikusként persze, hogy nem tudtam nem készíteni képet a három első Tatra típusról. Főleg, hogy ilyen szépen egymás mellé állították őket. Balról jobbra a T1-es, T2-es, és a mai napig is számtalan üzemelő példánnyal rendelkező T3-as sorozatok.

A T1-es vége, még rúdszedővel.

A három típus közül kétségtelenül a T2-esnek van a legrobusztusabb megjelenése…

Még egy kép ugyanerről, ezen a képen a korabeli megállótábla is jobban látszik.

Egy újabb jármű, ami az előző beszámoló írásakor még nem volt a múzeumban: egy eredeti állapotára visszaalakított KT8D5-ös. A városban még üzemelő KT8-asok a kivétel nélkül fel lettek újítva, amely keretében alacsonypaldós középrész, és új hajtás került beléjük. Ezen túl vállalták a Strausbergbe szakadt három kocsi felújítását, amiből kettőt meg is vásároltak. Illetve a közelmúltban a Miskolcon feleslegessé vált KT8D5-ösök nagy része is Prágába került, ahol a többi kocsihoz hasonló felújítás után fognak majd forgalomba állni. Ez itt viszont a gyártáskori állapot, ami túl sokban nem különbözik attól, amit a miskolci KT8-asok képviselnek.

Az eredeti, pörgőlapos kijelző a kocsi másik végén.

Hogy a régebbi járművekről is legyen azért kép: egy középvezetőállásos tehermozdony.

A szomszédos csarnokban a nosztalgiaflotta azon kocsijait tárolják, amik gyakrabban megfordulnak a városban. Itt kisebb-nagyobb időközönként van mozgás, jelen esetben például ez a pótkocsis kéttengelyes indul el a belváros felé. A városban menetrend szerint közlekedő nosztalgiajárat is innen indul, de ez valamilyen más apropóból közlekedett.