Az előző beszámolóban már a majdnem kész állapotát láthattuk az aluljárónak, most eljutottunk a teljesen készhez. A hivatalos átadás október 31-én volt.

KCSV az északi irány megállójában, és az aluljáró látképe, ahova majd a 4-es metró állomása fog csatlakozni. A megvilágítás szerintem kimondottan jól sikerült. Az aluljáróba mozgólépcsővel, és lifttel is le lehet jutni, ezek felügyelésére (és a rongálásokat megelőzendő) az állomáson állandó ügyelet van.

Dél felé a (a régi aluljáróval ellentétben) vágányok még egy darabig a föld alatt haladnak. Ezen a részen sajnos elég zajosan haladnak a villamosok, talán a vágányok közé tett zajfogó elemekkel (mint amilyenek például a bécsi U6-oson vannak) valamivel csöndesebbé lehetne tenni. Amint a képen is látható, a földalatti szakasz és a két rámpa jelzővel van fedezve.

Az új aluljáró a régihez képest mindenképpen hatalmas előrelépést jelent, még ha néhány dolog (pl. vakvezető sávok, az alacsonypadlós villamosokhoz (persze nem mintha egyhamar ilyen járna itt) szintbeni beszállást biztosító magasított peron) kimaradt a projektből. Az aluljárót éjjelre lezárják, valamint kamerákat is felszereltek, így remélhetőleg nem fog az elődje sorsára jutni.