Az enyhe karácsonyi időjárás után az új évben jelentős mennyiségű hó hullott az országban, amiből ezúttal a főváros sem maradt ki.

A behavazott Döbrentei tér Tátrával és ICS-vel. A dunaparti felújítás eredménye egész pofásra sikeredett (bár az építési technológia többek szerint nem a legszerencsésebb), de a sínek környéke még most is kb. úgy néz ki, mint a forgalom megindulásakor.

Ipari Csörömpölő a Móriczon és egy 280-as a 30-as a káposztásmegyeri végállomásán. A következő napokban lehullott hó mennyiségéhez képest ez a havazás legfeljebb a “demo” lehetett :)

És akkor ez a “full verzió”. Mármint hóból :). Eredetileg ezen a napon egy szóló Tátra közlekedett volna az 59-esen, aminek a T5C5-ös típus forgalomba állításának 30 éves jubileuma lett volna az apropója, de a hóhelyzet miatt (érthetően) elnapolták a dolgot.

További korszerűsített Tátrák a 61-es Hűvösvölgyi szakaszán. Kár, hogy csak 80 kocsi lett átalakítva, szvsz. Budapest egyik legjobb villamosa a “Kátátra”.

A villamosok nagyjából rendesen közlekedtek, a hó inkább az előző nap okozott nagyobb fennakadásokat.

A Deák téri végállomás ICS-vel és az 1-es Bécsi úti végállomása hármas Tátrával. Az utóbbi nem forgalmi kocsi, hanem a tartalékszerelvény volt, amit most nem a néhai Óbudai kocsiszínhez tartozó vágányokon, hanem felszállóhelyen tároltak (bár ennek lehet, hogy nem a hó, hanem a vasárnapi nap az oka, amikor egy vágány is elég a végállomásoztatásra).

A hosszú 2-es megindulásakor (pontosabban újraindulásakor) lekerültek a KCSV-k a 17-esről, de nem sokkal később újra megjelentek a vonalon. A másik kép néhány nappal később készült, némileg barátságosabb időben.

Újabb pár napos ugrás: több hó már nemigen esett. Persze nem mintha a már meglévő ne lett volna bőven elegendő :).

A végére két troli a Ligetből: a 601-es Sola és a 202-es trilexes, ráncajtós GVM.