Sajnos az utóbbi időben nem jutott túl sok időm az oldal frissítésére, ennek tudható be a valamivel több, mint egy hónapos “adásszünet”. Fotók természetesen ez idő alatt is készültek, illetve pár külföldi beszámoló is készülőben van már. Most azonban ezek helyett pár aktuális képpel folytatnám:

Móricz Zsigmond körtér

A nyílt nap keretében az előző évi programhoz hasonlóan két állomásra lehetett lemenni, az egyik a Körtér, a másik pedig a Keleti pályaudvar volt.

Így néz ki most a peronszint. Mivel az állomásokat a felszínről építik ezért jobban van lehetőség van a tágasabb állomások kiépítésére.

A Keleti pályaudvar irányának a peronja, egyelőre még az építéshez használt eszközökkel telepakolva.

Az állomás Etele tér felőli végében már az esti rendezvényekhez készítik a színpadot. A jobboldali képen pedig a “cső”. Igen, ami a háttérben látszik az már a Bocskai úti állomás.

Ez pedig a másik (északi) vágány alagútja. Az alagutak között a végállomások kivételével a Gellért téren lesz vágánykapcsolat. Mi tagadás, ez nem valami sok egy ekkora szakaszra (és ez csak kapcsolat, félreállni nem lehet majd -a Nagyvárad térhez hasonlóan például-). Ami viszont ennél is nagyobb hiányosság, hogy nem épül kapcsolat a többi metróvonallal, így az esetleges üzemi meneteket csak a nagyvasúton keresztül lehet majd intézni …

Keleti pályaudvar

Amint már írtam, a másik látogatható állomás a Keleti pályaudvar volt. A fúrópajzsok eddig  fogják kifúrni az alagutat, és itt kiemelik őket a gödörből. A födém emiatt még csak részben lett megépítve.

Az északi pajzs érkezésének helye, és a létra, amin lejutottunk a munkagödörbe. Így utólag már értem, hogy a szervezők miért mondták, hogy aki szédül, az szóljon :). Összességében idén is jó programot sikerült összehozni, köszönet érte a szervezőknek.