Az alábbi képek még nyáron készültek, amikor átutazóban volt alkalmam néhány órát eltölteni Csehország második legnagyobb városában. Az idő rövidsége miatt csak a főpályaudvar környékére és a szűken vett belvárosra jutott idő, de azért így is sikerült lefotózni egy s mást.

Csatolt T3G a bevezetőben már említett főpályaudvar és a Nové sady megállók közötti négyvágányos szakaszon. A jobboldali képen pedig egy VarioLFR.E érkezik főpályaudvar előtti térre.

Az érdekes dolgok naná, hogy ott jönnek szembe, ahol a leglehetetlenebb fotózni…. A meglehetősen hányatott sorsú RT6N1-es sorozatból Brnoba is került néhány kocsi, ezek közül sikerült most a 1801-est lencsevégre kapni. Amikor ez a kép készült, akkor ez az egy kocsi volt működőképes a négyből.  Időközben még egy, a 1803-as is működőképessé lett téve. A 1802-es ismételt forgalomba helyezése pedig  idén októberre várható. A jobboldali kép néhány száz méterrel odébb, a főtéren készült. A fotóalany egy K2T.

Ezen a helyen letáboroztam, lőni még néhány Tátrát: baloldalt egy K2P, jobboldalt egy K2R03. Amint látható, az utóbbinál a felújítás keretében nem csak a hajtáslánc újult meg, hanem, a homlokfal is.

Ennél az átépítésnél szintén hozzányúltak a homlokfalhoz, csak ezúttal egy T3-as volt a kiindulási alap. Ha jól tévedek, a képen látható villamos volt az első ilyen felújított kocsi (T3R). A jobboldali képen az előbb már látott K2P típus.

Végre egy “classic” (nem korszerűsített) K2-es is előkerült! A sok Tátra után pedig egy Skoda Anitra, csak hogy ilyet is lássunk :)

Innen a vár sincs túl messze, érdemes oda is ellátogatni. Fentről ilyesmi kilátás nyílik a városra.

Skodák a főpályaudvar környékén: baloldalt a Szegedről már ismert 14Tr troli a közeli végállomáson.  Jobboldalt pedig egy Anitra (őt szerencsére nem ismerjük Szegedről :)) bújik át a főpályaudvar vágányai alatt.

Befejezésül még két Tatra: egy K2R és egy csatolt T3G az oldal elején már látott négyvágányú szakaszon, ami ezen a szakaszon füvesítve lett.