A 2007 nyári metrófelújítás során a kelet-nyugati vonal Stadionok – Örs szakasz volt kizárva a forgalomból,  ekkor épült át az utolsó három állomás: a Stadionok a Pillangó utca és az Örs Vezér tere. A vágányzár miatt  viszont a kocsiszín is el lett vágva a külvilágtól, így az átépítés idejére az üzemelő szakaszon közlekedő vonatoknak át kellett költözniük a Kőér utcai járműtelepre.

Ebben az összeállításban Kökiről mutatok pár képet, részben az átcsoportosított, részben pedig az amúgy is itt közlekedő járművekről.

Egy 2-es metrós Ev3-as érkezik a III. kihúzóba egy észak-déli Ev3-as mellé.  A ki/beálló vonatok egy része egyébként utasokat is szállított. A jobboldali képen szintén egy észak-déli Ev3-as.

A két dupla fényszórós 81-es vonat is átkerült a Kőér utcába.  Ez a két vonat és a Vízipókok várhatóra állandóra is át lesznek hozva az észak-délre, hiszen ha a kettesen forgalomba állnak az új kocsik (kérdés persze, hogy ez mikor lesz, és, hogy mik lesznek az új kocsik …), akkor a mostani helyükön rájuk sem lesz szükség. A másik képen egy felújított Ev, azaz egy Barbi igyekszik a kocsiszín felé. 2000 és 2003 között összesen 9 vonatot korszerűsítettek, a vezetőállásuktól megfosztott középkocsik típusa Ev/Am, a vezérkocsiké pedig Ev/Av.

Egy hatkocsis 81-es a II-es kihúzóban, jobboldalt pedig az úgynevezett autostop.  A szerkezet feladata, hogy meggátolja a vonat elhaladását a továbbhaladást megtiltó jelző mellet. “Megállj!” jelzés esetén a sínszál mellett látható kar függőleges állásba kerül, így ha mellette (a tilos jelzés ellenére) jármű halad el, akkor működésbe hozza a kocsi forgóvázán elhelyezett vészfékszelepet. A jelző továbbhaladást engedélyező állása esetén a kar vízszintes helyzetbe kerül.

Egy 81-es és egy Ev3-as az állomás Határ úti végén lévő felüljáróról fotózva. Az itt zajló építkezések miatt most elég nagy a felfordulás ezen a környéken, de a végére remélhetőleg az előzőnél nagyságrendekkel kulturáltabb átszállóközpontot fogunk kapni. A metró szempontjából talán a legfontosabb, hogy a jövőben a leszállás a jobboldalra fog történni. Az ehhez szükséges új peron építése már javába zajlik, emiatt a bal vágány mellé egy ideiglenes védőfalat emeltek. Az említett peron építése egyébiránt messze nem zökkenőmentes, első nekifutásra sikerült a kelleténél  valamivel magasabb tartóelemeket készíteni :S