Egyetemi teendőim miatt az elmúlt hónapban sajnos nem maradt túl sok időm az oldalt frissíteni. Fotózni persze azért fotózgattam, ezekből osztanék meg most párat.

A tesztbuszokat valószínűleg nem sokan tartják már számon, én meg sem próbálok tippelni rá, hogy hanyadik lehet a baloldali képen látható példány. A mostani teszt viszont rendhagyónak mondható: egyrészt mert egy több európai várost érintő teszt része, másrészt pedig a busz a szokásos pár hétnél lényegesen többet tölt a Fővárosban. A jobboldali képen pedig egy Cirmos (a halbi vezérlőkhöz átalakított V43-as) érkezik Kelenföldre, csak, hogy a vasútmánia is képviselve legyen az oldalon :)

Más: a  Budapest Szíve program keretében az Astoria és a Deák tér között -sok minden mással együtt- teljesen átépül a villamospálya. A két vágány a Dohány utcánál eltávolodik egymástól,  majd a -szélső peronos kialakítású- végállomás előtt kerül ismét egymás mellé. A “széthúzott” részen a vágányok közötti részre fák fognak majd kerülni. Amint látható, az építkezés még messze nem fejeződött be, de a villamosok rövidesen ismét használatba vehetik majd a vágányokat.

A Moszkva tér átépítése sajnos még messze nincs ilyen stádiumban, pedig erre a helyre is ráférne már egy alapos felújítás.

Ismét egy kis vasút: a 3224-es Cirmos egy pécsi sebessel Kelenföldön, és egy dupla GYSEV Szilis teher Rákoson félrerakva.

Befejezésként pedig egy videó Kelenföldről: egy ÖBB Taurus által vontatott IC érkezik a 14. vágányra.