A pár nappal ezelőtt beharangozott új kategória első bejegyzése a budapesti vasútihálózatról szólt, most nézzünk pár képet a nyugati szomszédunk vasútjáról. A fotók egy 2008-as kiránduláson készültek, és Bécs akkor kivételesen nem szerepelt az úti-célok között :)

Kezdésnek egy kis mellékvonali hangulat: a hazai sínekről már ismert Siemens Desiro érkezik Felsőőr (Oberwart) állomásra.

Következzen egy “csöppet” forgalmasabb hely: a grazi főpályaudvar. Egy 2068-as várakozik a “szabad a tolatás” jelzésre (balra), illetve annak megléte után elhagyja a vágányt (jobbra). Itt ejtenék pár szót az osztrák jelzési rendszerről, amely alapjaiban más, mint a Magyarországon használatos. A jobboldali képen látható jelző legfelső jelzőlapján az aktuális sebességet jelzik (vörös => megállj, zöld => Vmax, zöld-zöld => 60km/h, sárga-zöld => 40km/h), az alatta lévő jelzőlapon lévő négy fény a következő jelzőre ad előjelzést (sárga-sárga => megállj, zöld-zöld=> Vmax, sárga-sárga-zöld => 40 km/h, stb…), a legalul lévő lapon lévő két fehér fény pedig a “szabad a tolatás” jelzéshez kell. Ez utóbbi két fény az újabb jelzőknél  a legfelső lapon van elhelyezve, ezért a legalsó jelzőlapra nincs is szükség, ahogy az a kép jobboldalán lévő, még nem használt (ezért elforgatott) jelzőn is látszik. Az adott sebességet mind az előjelző, mind a főjelző részen sebességindikátorok módosíthatják. Érdemes még a mozdonyon megfigyelni az önműködő kapcsolókészüléket, amely nagyban megkönnyíti a tolatási műveleteket.

Visszatérve a járművekhez: Desiro a tároló/előkészítő vágánycsoporton, és a Graz-Köflacher Bahn und Busbetrieb ingaszerelvénye az egyik peronos vágányon. Az említett cég két vasút- és 26 buszvonalat üzemeltet a környéken.

Egy másik GKB vonat. Nem tudom, hogy miért, de engem először a kisföldalatti kocsijaira emlékeztetett :) A jobboldali képen ismét egy kis biztber: az errefelé használt pontszerű vonatbefolyásolás egyik jeladója. A jeladó (amely tulajdonképpen egy elektromágnes) segítségével különböző (az elhelyezéstől függő) frekvenciájú jel juttatható fel a mozdonyra.

Befejezésül két hegyi-vasutas kép: baloldalt egy Bécsbe tartó EC/IC érkezik a Semmeringbahn Mürzzuschlag állomására, jobboldalt pedig a Mariazellerbahn egyik 4090 -es motorkocsija Mariazell állomáson. A Mariazellerbahn az utóbbi időben többször is szerepelt a hírekben, egy időben a vonal bezárása is felmerült, majd később arról lehetett olvasni, hogy a vonal tartományi kezelésbe kerül. Végül az utóbbi verzió valósult meg, azzal a szépséghibával, hogy a dízelvontatású Ober Grafendorf–Mank szárnyvonal a szolgáltatóváltáskor bezárásra került.