Szombattól használatba vették Kökin a metróvégállomást, így  ismét a teljes vonalán közlekedik a 3-as metró. A végállomást még nyár elején zárták el az utasforgalom elől (üzemi menetek természetesen használták az állomást, hiszen a kocsiszínt másképp nem lehet elérni), mert a felújítás olyan szakaszhoz érkezett, hogy a forgalmat nem lehetett tovább fenntartani.

Az új állomás még messze nincs kész, de ezen az elkészültségi szinten már használatba lehetett venni. A kiszállítás már a menetirány szerinti jobb oldalon, azaz az új peronra történik, a középperont már csak a felszálló utasok használják. Ezzel megvalósult a BKV egyik régi (?) álma, hogy szétválasszák az induló és érkező utasokat. Régebben lehetett hallani, hogy a régi peron bal vágány felőli részén egy korlátot vagy üvegfalat építenek. Ennek némileg ellentmond, hogy azon az oldalon is ki van alakítva a biztonsági sáv.

A középperon jobb vágány felőli oldala, a peron nagyobbik része még kordonnal van elkerítve. A jobboldali képen látható a felüljáró új burkolata is, amelyet a teljes körű felújítás keretében kap. A felüljáró régi “hangulata” azt hiszem túl sok embernek nem fog hiányozni… Bár a vasútnál egyelőre még nem látni, hogy bármi történne, így sajnos a régi felüljáróból is marad valami. Igaz a gázosabb részek az “ojjektum” most megújuló részén voltak.

A régi felüljáró mellé egy új híd is épül a pláza és a metró közé. Ez egyelőre még nincs használatban.

A felújítás/átépítés még messze nem fejeződött be, ami azt hiszem a képeken is elég jól látszik. A projekt kivitelezése messze nem felhőtlen, emlékezzünk csak a bontás körüli anomáliákra, az először magasabbra épített peronra, vagy a nem megfelelő műszaki állapotok miatti csúszásokra. Én ennek ellenére örülök, hogy végre valami történt ezzel a csomóponttal, úgy gondolom nem túlzás kijelenteni, hogy a város egyik szégyenfoltja volt. Már csak a vasútállomással kellene kezdeni valamit, mert az sem úgy néz ki, mint egy nagyváros egyik legfontosabb elővárosi állomása…